Voorbereid op pad met je hond; dit moet je meenemen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Voorbereid op pad met je hond; dit moet je meenemen

Een flinke wandeling maken met je hond is vaak heerlijk om te doen, maar het is dan wel belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Maar, waar moet je dan precies rekening mee houden? Lees snel verder, want in dit artikel delen we een paar tips waarmee jij goed voorbereid op pad kan gaan met je trouwe viervoeter!

Tip 1: riem, halsband of tuigje

Als je onderweg gaat met je hond dan is het als eerste belangrijk dat je hond een halsband of tuigje draagt, inclusief een riem. Je kan je hond zo overal mee naar toe nemen en dat is wel zo handig.

Baasjes van loslopende honden wordt ook aangeraden om gebruik te maken van deze spullen. Laat de hond een halsband dragen en houdt de riem zelf vast, zonder dat deze vastgemaakt is aan de halsband van de hond. Zodra het toch nodig is om je hond vast te maken, bijvoorbeeld vanwege aankomend verkeer, kan je de hond toch eenvoudig snel vast maken.

De donkere maanden zijn ook aangebroken en daarom is het aan te raden om je hond nu uit te rusten met een reflecterende halsband of tuigje. Zo blijft je beestje ook in het donker goed zichtbaar, en daarmee kan je lelijke ongevallen voorkomen! Deze tuigjes kan je bijvoorbeeld vinden op de website www.zoo-enzo.nl.

Vrolijk Kind Wandelende Honden In De Stad

Tip 2: poepzakjes en poepschepjes

Tijdens het uitlaten is de kans groot dat je hond een “grote boodschap” achterlaat en dan is het wel zo sociaal naar de omgeving toe als je deze als baasje weer opruimt. Niemand vind dat leuk om te doen, maar met een poepzakje en poepschepje is die klus snel geklaard.

Kortharige Bruine Hond In De Buurt Van Bomen

Tip 3: snackzakjes en beloningszakjes

Het uitlaten van een hond wordt een stuk makkelijker als je een paar lekkere snacks meeneemt. Reken maar dat je viervoeter een stuk beter gaat luisteren, want een lekker hapje kan echt wonderen doen voor de motivatie. Je hebt allerlei soorten snacks voor honden, maar het is dan wel zo fris als deze in een speciaal snackzakje of beloningszakje zitten.

Lachende Zwarte Dame Opleiding Hond In Groen Park

Tip 4: eten van de hond

Als je een grote wandeling gaat maken met je hond, dan is het wel zo belangrijk dat je beestje goed opgeladen is voor de tocht. Zorg ervoor dat je hond ruim van te voren genoeg hondenvoer van goede kwaliteit heeft gegeten. Denk bijvoorbeeld aan Chicopee hondenvoer of Genesis hondenvoer.

Let op: het is belangrijk dat een hond na het eten – en dus met een volle maag – niet meteen gaat rennen of druk doet. Dit kan namelijk leiden tot een maagtorsie en dat kan fatale gevolgen hebben voor je beestje. Laat een hond dus een paar uur van te voren eten voordat je op pad gaat.

Vrouw Voeding Witte En Zwarte Dalmatische Pup

Tip 5: hondenkleding

Nu de lage temperaturen en het slechte weer hun intrede doen, kun je ook eens nadenken over hondenkleding voor je viervoeter. In de vrieskou lopen is vaak niet bepaald een pretje voor je beestje, maar met een warm jasje kan ook je hond met plezier weer naar buiten. En daarnaast kan hondenkleding er ook erg schattig uit zien, dus dat is ook wel een goede reden om hier eens naar te kijken!

pug with pink suit on grass

Tip 6: hondenfietskar

Soms is het ook lekker om een fietstochtje te maken met je hond, maar niet alle viervoeters kunnen makkelijk lange afstanden op een snel tempo afleggen. Als oplossing kan je dan gebruik maken van een hondenfietskar. Zo kan je toch samen erop uit!

Bekijk ook:
Wat weet jij van honden? Test het in deze honden quiz!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.