Sterft de stadsduif straks van de honger? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Sterft de stadsduif straks van de honger?

De komst van de Coronacrisis heeft niet alleen het leven van ons mensen flink in de war geschopt. Ook veel dieren zijn de dupe van de ziekte geworden. Ze kunnen dan wel niet zelf ziek worden, de gevolgen die het voor ons mensen heeft werkt ook door op hen. Zeker op de dieren die in de stad leven, neem bijvoorbeeld de stadsduif.

Geen markt, geen horeca

Het is allemaal al erg genoeg. Markten zijn volledig verbannen en de horeca gaat niet meer open. Funest. Voor zowel de marktkooplui als de horecaondernemer. Gelukkig zijn er al tal van initiatieven opgezet voor de zwaarst getroffen mensen en worden er door het hele land ook tal van acties georganiseerd. Maar dat is niet alles. De stadsduif, je weet wel, die duif die je steeds voor de voeten loopt als je door de stad wandelt en voor niets of niemand bang is. Die stadsduif, die normaal gesproken de kruimeltjes van de grond eet en een patatje pikt bij dat restaurant of café waar jij hebt gegeten, komt nu ook in de moeilijkheden. Er is simpelweg geen eten meer te vinden op straat voor die duiven.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Sterft de stadsduif straks van de honger? 15

Duitse dierenrechtenorganisatie

Inmiddels zijn ze er in Duitsland al wel achter dat dit wel eens een bloederig feestje kan worden. Niet alleen voor de mensen die besmet raken met de ziekte, ook voor de stadsduif. Een van de Duitse dierenrechtenorganisaties heeft namelijk al gewaarschuwd voor de gevolgen van de pandemie en de crisis die het met zich meebrengt, voor de stadsduif. Er dreigen duizenden stadsduiven te verhongeren.

Koppigheid

Natuurlijk is er ook wel op andere manieren aan voedsel te komen voor de duif. Maar een stadsduif is echt enorm gehecht aan zijn omgeving. Zo erg gehecht dat hij ook niet de stad zal verlaten om op zoek te gaan naar eten. Hij blijft in de binnenstad, zoeken naar voedsel. Maar dat doet hij natuurlijk niet alleen. Met hem zijn er nog duizenden andere duiven die hetzelfde doen. Er wordt dus enorm gevochten onderling om een klein stukje brood.

Verantwoordelijkheid bij de mensen

Er zijn inmiddels ontzettend veel duiven in Nederland en de rest van de wereld te vinden. En eerlijk is eerlijk, dat is onze eigen schuld. Onze voorouders waren namelijk dol op duiven en fokten deze ook. Dus eigenlijk is en blijft het ons probleem, ongeacht hoe graag we van ze af willen. Een dood waarin gevochten moet worden om eten gun je ook een stadsduif niet. De Duitse dierenrechtenorganisaties roepen steden dan ook op om een plan van aanpak te bedenken rondom de stadsduif ten tijde van deze crisis.

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.