Leeuwin overlijdt in Emmen
Saved Read later
Deel dit bericht

Leeuwin overlijdt in dierenpark Emmen

In Dierenpark Emmen – beter bekend als Wildlands – is een leeuwin van 16 jaar overleden. Dit zou in de nacht van zaterdag op zondag gebeurd zijn en het dierenpark bracht het nieuws zelf naar buiten. Leeuwin Tia is echter niet overleden aan ziekte of ouderdom.

Het dier zou in gevecht zijn geraakt en uiteindelijk overleden zijn aan haar verwondingen. Verzorgers vonden haar op de ochtend na het incident. De aard van de verwondingen waren niet direct duidelijk voor de medewerkers. Daarom werd het lichaam onderzocht.

Gespannen sfeer

Het lichaam van Tia is onderzocht en daaruit bleek dat de leeuwin is overleden aan dodelijke verwondingen – die ze overhield aan een gevecht. Vorige maand kreeg het leeuwenverblijf in Emmen er een nieuwe bewoner bij: leeuw Jafar uit Frankrijk. Het is altijd afwachten of de overige leeuwen een nieuwe bewoner accepteren.

De afgelopen weken stonden voor de leeuwen vooral in het teken van wennen en de vorm van de nieuwe rangorde bepalen. Bij deze roofdieren gaat dat niet altijd zonder slag of stoot en hieruit kunnen zelfs gevaarlijke situaties ontstaan – zo is gebleken. De verzorgers van de leeuwen merkte al vrij snel dat de sfeer “gespannen” werd in het verblijf.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Leeuwin tegen leeuw

Waarschijnlijk liepen de spanningen in het leeuwenverblijf zo hoog op, dat Tia en Jafar met elkaar op de vuist gingen. Aan het gevecht hield Tia dodelijke verwondingen over en overleed daarna.

De verzorgers van de leeuwen weten niet waarom het gevecht ontstond. De videobeelden van het verblijf werden er nog eens op nagekeken, maar hierop is niet te zien waarom de bom barstte tussen Tia en Jafar. Op de ochtend na het gevecht is Ta dood gevonden.

Ongezien

Het dierenpark was nog niet geopend toen Tia werd gevonden door de medewerkers. Hier hebben de dierenparkbezoekers – gelukkig – niets van meegekregen. De komende weken gaan uitwijzen welke vorm de hiërarchie in het leeuwenverblijf gaat aannemen. Leeuw Jafar blijft gewoon in Emmen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.