De interieurtrends van 2022 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De interieurtrends van 2022

Ieder jaar komen nieuwe trends naar voren. Sommige stijlen komen terug, andere blijven en vele verdwijnen. Het is niet gemakkelijk om alle trends bij te houden, zeker niet als je meerdere trends wilt volgen. Daarom zorgen wij ervoor dat je niet hoeft te stressen over de laatste trends op gebied van interieur. Want welke kleuren, meubels, materialen en accessoires zijn hot dit jaar?

Vintage is back

De interieurtrends van 2022 17

Net als bij de kleding, komt vintage helemaal terug dit jaar. Hoe eerst alles perfect en nieuw moest uitzien is dat nu niet meer het geval. Dit jaar staat in het teken van niet perfect zijn. Niemand is perfect en dat hoeft je interieur ook niet te zijn. Er mogen best gebruikssporen op je spullen zitten en niet alles hoeft perfect recht te zijn. Materialen zoals brons en tin komen helemaal terug in het interieur beeld. Maar ook marmer is helemaal terug. Vintage meubels zien er vaker veel mooier uit dan gloednieuwe gelikte meubels. Misschien toch nog maar eens bij oma rondkijken of zij nog iets leuks heeft voor bij jou thuis.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Less is more

De interieurtrends van 2022 18

2021 was een hectisch jaar, daarom snakken we dit jaar naar een simpel interieur. Het gevoel van rust wanneer je thuis komt, dat is pas lekker. We willen een simpel interieur, maar het moet wel warm aanvoelen. Daarom is bij deze trend hout hét materiaal wat je moet gebruiken. Niet alleen de vloer en je meubels kunnen van hout zijn. Denk eens aan mooie wanddecoraties. Je kunt bijvoorbeeld een mooi houten wijnrek kopen. Dit ziet niet alleen chique uit, maar geeft ook een huiselijk gevoel. Combineer verschillende soorten hout met elkaar. Laat je fantasie z’n gang gaan want alles mag.

De spotlight

De interieurtrends van 2022 19

Hiermee bedoelen we niet letterlijk een schijnwerper mee, maar zijn kleine broertje de lamp. De lamp is een kunstobject geworden. Kies een stijl lamp die bij jou past. Ga je voor iets kleins en subtiels aan de muur? Of ga je toch voor een grote tafellamp met een opvallende lampenkap? Bij de verlichting in je huis is alles mogelijk, je kunt het zo gek niet bedenken. We zien bij de verlichting ook vintagelampen een opmars maken. Wellicht een leuke twist als je geen fan bent van een compleet vintage interieur.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Liefde voor natuur

De interieurtrends van 2022 20

Afgelopen jaar hebben we veel binnen gezeten, dat heeft ons perspectief op hoe en waar we wonen veranderd. Mensen verhuizen steeds vaker vanuit de stad richting een dorp voor meer woonoppervlakte en natuur. Het is natuurlijk ook mogelijk om de natuur naar de stad te brengen. Zo is er een ruim aanbod aan kamerplanten die fantastisch uitzien. Groot, klein of een combinatie van beide, breng de natuur samen met je interieur. Als je dit een leuk idee lijkt, combineer dan de planten met lichtgrijze tinten. Zo komen de planten het mooiste naar voren en heerst er een rustige sfeer in huis.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.