Kunnen katten zwemmen? Nou, kat Kees in ieder geval wel 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Kunnen katten zwemmen? Nou, kat Kees in ieder geval wel

Katten en water. We weten allemaal dat dit geen gouden combinatie is. Sterker nog, het verdrinkingsgevaar bij deze dieren is ontzettend groot. Zodra katten te water raken, is een snelle redding van levensbelang. Letterlijk en figuurlijk in dit geval.

Katten kunnen zwemmen in theorie. Zwemmen deze dieren graag baantjes? Absoluut niet. Nu is er tóch een uitzondering op de regel en daar ga je versteld door staan. Namelijk; kat Kees. Deze rasechte waterrat is niet vies van een beetje water en trekt er regelmatig in zijn eentje op uit om een frisse duik te nemen. En de dierenambulance? Die is zo onderhand klaar met alle paniekerige telefoontjes die gepleegd worden naar de centrales. Want Kees, die red zichzelf wel.

Als een verzopen kat

Het heeft inmiddels verschillende hilarische momenten opgeleverd. Kat Kees die op zijn gemakje en zonder angst voorbij zwemt. Het is natuurlijk geen alledaags beeld dat een kat houdt van water en totaal geen paniek heeft. Kat Kees bewijst aan zijn buurtbewoners dat het niet onmogelijk is.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Onder andere om zijn slordige uiterlijk staat Kees in de buurt bekend als Smeerkees. Heel schoon zijn de slootjes in de omgeving namelijk niet, en dat maakt dat de kat er – op zijn zachtst gezegd – niet heel verzorgd uit komt. Daarbij schijnt Kees een sterke voorkeur te hebben voor modderbaden. En ongelijk kunnen we hem niet geven, want we weten allemaal dat modder goed is voor de huid. Kees neemt het er gewoon lekker van.

Buurtbewoners die Kees of zijn baasje niet kennen schrikken ervan en hangen vrijwel direct met de dierenambulance aan de lijn. Op zijn zachtst gezegd zijn de medewerkers daar niet blij mee. Kat Kees heeft namelijk geen hulp nodig en kan zichzelf prima redden. Daarbij heeft hij een liefdevol thuis, waar hij na zijn work-out gewoon weer terugkeert.

Zichzelf redden

Katten die zwemmen levert vooral bij omstanders de nodige paniek op. Tenslotte weten we allemaal dat katten en water geen match made in heaven zijn. Zeker omdat Kees er niet alledaags uitziet, levert dat vraagtekens op. Zo zou de kat vaak worden aangezien als zwerfkat. En dat is op zich niet gek. Toch?

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

De telefoon van de dierenambulance staat regelmatig roodgloeiend. En alle bellers vragen hetzelfde: red kat Kees. De medewerkers hebben met klem gevraagd niet meer te bellen of AMBER Alerts te plaatsen op social media. Want Kees, die kan zichzelf prima redden.

En dat niet alleen. Kees heeft wat problemen met zijn gezondheid en is onder behandeling van de dierenarts. Kees wat lekkers aanbieden is goed bedoeld, maar dat kan hem zieker maken dan hij al is. Kees kan aangemoedigd worden vanaf de kant en voor de rest mag hij gewoon met rust worden gelaten.

Deel dit bericht
Read later

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.