surprise-party
Saved Read later
Deel dit bericht

Bedrijf moet half miljoen aan werknemer betalen na organiseren surprise-party

Een Amerikaans bedrijf moet 450.000 dollar betalen aan een werknemer waarvoor ze een surprise-party hadden georganiseerd. De rechter besloot dit na een slepend conflict tussen de werknemer en het bedrijf. Dat is nog eens een verjaardagscadeau! Het medische bedrijf, Gravity Diagnostics' is minder blij met de uitspraak.

Werknemer was jarig

De werknemer van het medische laboratorium, Kevin Berling, had nadrukkelijk aan zijn collega's gevraagd of ze hem geen surprise-party wilden geven. Zij gaven daar geen gehoor aan en hingen de kantine vol met ballonnen en slingers. Toen Kevin nietsvermoedend de kantine binnenliep schrok hij zich wezenloos, en rende in paniek het bedrijf uit. Hij haastte zich naar zijn auto en reed met piepende banden weg terwijl zijn collega's met hun toeters en hoedjes beduusd achterbleven.

Kevin heeft namelijk last van een angststoornis, die wordt getriggerd bij onverwachte zaken, zoals een surprise-party. Toen hij een dag later op zijn werk kwam werd hij door de teleurgestelde collega's aangesproken op zijn plotselinge vertrek. Ze hadden al die moeite gedaan om hem te verrassen en hij koos het hazenpad. Daar was Kevin niet van gediend en viel zijn leidinggevenden aan.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

surprise-party muppet

Een halve ton betalen na organiseren surprise-party

Kevin werd hierop op staande voet ontslagen, maar daar legde hij zich niet zomaar bij neer. Hij stapte naar de rechter, die zich over de markante zaak boog. Na een slepende rechtszaak oordeelde de rechter in het voordeel van Kevin. Zijn collega's hadden zijn paniekstoornis serieus moeten nemen, en waren van mening dat zijn ontslag niet terecht was. Het bedrijf moest hem 450.000 euro betalen.

De rechter kwam tot dit besluit omdat de collega's van Kevin wisten van zijn paniekstoornis, en ze desondanks doorgingen met het triggeren van zijn paniekaanvallen, terwijl hij nadrukkelijk had gevraagd om niets te organiseren. De 4,5 ton moet niet alleen zijn materiële, maar ook zijn immateriële schade dekken. Kevin heeft inmiddels een andere baan. Laten we hopen dat ze daar niet weten wanneer hij jarig is.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.