Het belang van goede voeding voor een volwassen hond 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Het belang van goede voeding voor een volwassen hond

Een hond zorgt voor veel plezier in je leven, maar kan ook kopzorgen met zich mee brengen. Mocht je hond zich niet lekker voelen, zorgt dit mogelijk voor onrust bij je. Je hebt immers het beste voor met je trouwe viervoeter.

Aangezien je het beste met je trouwe viervoeter voor hebt, zou je ook in het beste hondenvoer moeten investeren. Door in bijvoorbeeld natuurlijk hondenvoer te investeren, hou je je hond in topconditie. Dat is echter niet de enige reden om veel aandacht aan het voer van je hond te besteden.

Goede voeding is goed voor de gewrichten

Een volwassen hond beweegt ongetwijfeld veel. Tijdens dit bewegen maakt je hond mogelijk rare bewegingen, waardoor de gewrichten het zwaar te verduren hebben. Als je goede voeding aan je hond voorschotelt, worden de gewrichten echter sterk(er) gehouden. Dát betekent dat je hond beter ‘tegen een stootje kan’.

Goede voeding voorkomt gezondheidsproblemen

Het is inmiddels bewezen dat goede voeding gezondheidsproblemen voorkomt. Door het juiste voer aan je hond voor te schotelen, voorkom je bijvoorbeeld huidproblemen en vachtproblemen. De huid en vacht van je hond blijven in conditie, blijven mooi en blijven stralen.

Ook zorgt goede voeding voor een verbeterde weerstand. Concreet betekent dit dat je hond minder last heeft van bijvoorbeeld ontstekingen, suikerziekte, een slechte ontlasting, ontstoken tandvlees, problemen met de alvleesklier of problemen met andere organen.

Goede voeding zorgt voor de gewenste conditie

Een hond is gek op bewegen, op spelen en op plezier maken. Mocht je hond hier géén conditie voor hebben, gaat dit ten koste van de kwaliteit van het leven van je hond. Geef daarom elke dag goede voeding, zodat je hond elke dag fit is.

Het belang van goede voeding voor een volwassen hond 16

Goede voeding voorkomt overgewicht

Heb je een hond die aanleg heeft om relatief dik te worden? Dan is het al helemaal belangrijk om goede voeding aan je hond te geven. Door de goede voeding krijgt je hond de juiste voedingsstoffen binnen; met ongezonde voeding zou je hond al snel té zwaar worden.

Heeft je hond op dit moment al overgewicht? Dan komt goede voeding uiteraard goed van pas gedurende het afslankproces. Als je hond eenmaal op het streefgewicht uitgekomen is, zou je deze voeding moeten blijven geven. Daarmee voorkom je een jojo-effect op de lange termijn.

Goede voeding is lekker

Als men het over natuurlijk hondenvoer heeft, heeft men het over hondenvoer met natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten zijn niet onnodig bewerkt met tal van stoffen, waardoor de aroma’s goed behouden zijn. Dit betekent dat goede voeding door je hond erg lekker gevonden wordt.

Wil je je hond nou af en toe verrassen of belonen? Dat is uiteraard altijd mogelijk; koop daarvoor natuurlijke hondensnacks. Voor deze snacks geldt hetzelfde als voor de voeding: de snacks zijn gezond en ook nog eens heel lekker.

Tips voor het voeden van je hond

Dat je goede voeding aan je volwassen hond moet geven, mag duidelijk zijn. Met onderstaande tips doe je dit ook nog op de juiste manier:

  • Stem de hoeveelheid voeding op het gewicht van je hond af
  • Geef meerdere keren op een dag een kleine hoeveelheid voer aan je hond
  • Leer het ‘schrokken’ zo vroeg mogelijk af; door het eten heel snel naar binnen te werken, kan je hond alsnog last van gezondheidsproblemen krijgen.

Bekijk ook:
Wat weet jij van honden? Test het in deze honden quiz!

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.