De beste interieurtrends van 2022 8
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste interieurtrends van 2022

Interieurliefhebbers opgelet! Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en dat betekent dat de interieurwereld weer heel veel voor ons in petto heeft. 2022 belooft een heel mooi jaar te worden. Het jaar van vernieuwing. Zowel in ons land als in huis en tuin. Het voorjaar is dan ook het beste moment om het huis eens goed onder handen te nemen. Maar welke interieurtrends kunnen we dit jaar verwachten?

Knus en gezellig

De afgelopen twee jaar hebben we wel geleerd hoe belangrijk het is om van ons huis een echt thuis te maken. Knus en gezellig. Een plek waar je graag verblijft. Hoewel de meeste coronamaatregelen achter ons liggen, blijft ook dat inzicht dit jaar bij ons. Dat zien we ook terug in de interieurs. Zo zien we warme kleuren en knusse materialen. Helemaal terug naar de 70’s met bruine tinten en materialen zoals velvet, kurk en rotan. Ook kan je weer helemaal los gaan met het gebruik van beeldjes en andere sierlijke decoraties.

Bekijk ook:
Tijd voor het winterdekbed!

De beste interieurtrends van 2022 9

Duurzaam interieur

Duurzaamheid speelt al jaren een belangrijke rol en mag ook in 2022 zeker niet ontbreken. Bewust nadenken over de aanschaf van nieuwe meubels en decoraties, zelf voedsel telen, het gebruik van zonnepanelen en een warmtepomp. Mede door het huidige tekort aan fossiele grondstoffen en de enorme inflatie zien we dat we nog meer op de kleintjes zijn gaan letten en tegelijkertijd meer rekening houden met het milieu. Dit zien we ook binnen de interieurs terug.

Koop bewust. Ben je op zoek naar nieuwe meubels? Kies dan voor kwalitatieve meubels die langer mee zullen gaan. Kies tevens voor materialen die op eerlijke wijze zijn geproduceerd. Investeer liever wat extra geld in een duurzaam meubelstuk dan dat je over twee jaar weer iets nieuws moet kopen. Op de lange termijn bespaar je zo geld én je helpt bij het verlagen van jouw ecologische voetafdruk.

Een nieuw interieur zonder het milieu onnodig te schaden of veel geld uit te geven? Ga dan eens op zoek naar oude voorwerpen. Voorwerpen die wellicht al jaren op zolder liggen. Denk bijvoorbeeld aan relatiegeschenken met logo die je ooit hebt opgeborgen en nooit hebt gebruikt. Je kunt deze heel gemakkelijk omtoveren tot een prachtig en bruikbaar item voor in huis. Je kunt er ook voor kiezen om je huidige meubels op te knappen of te verkopen en weer nieuwe tweedehands meubels aan te schaffen.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

De beste interieurtrends van 2022 10

Unieke vormen

Geometrische en ronde vormen zien we steeds vaker terug komen binnen de huidige interieurtrends. Waar enkele jaren terug nog enkel strakke lijnen te zien waren, mogen we nu een wat speelsere aanpak gebruiken. Denk aan een ronde poef, een bijzondere vorm kandelaar, vaas of lamp. Met accessoires kan je werkelijk alle kanten op om het interieur wat speelser te maken. Kies bijvoorbeeld voor een rond vloerkleed om de woonkamer helemaal compleet te maken. Hierdoor breek je direct de strakke uitstraling zonder enige concessies te doen. Qua stoffen doen vooral teddystof en ribstof het goed.

De beste interieurtrends van 2022 11

847

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.