in

Google lijkt erin te slagen om muggen uit te roeien

In een nieuw experiment van Verily, een zusterbedrijf van Google, is het gelukt om een grote schaal muggen uit te roeien zonder de insecten zelfstandig te doden.

93 procent minder muggen

De onderzoeksresultaten heeft Verily gedeeld met Bloomberg. Hieruit kwam naar voren dat het bedrijf een nieuw soort mannetjes mug heeft ontwikkeld waarmee het voortplantingsproces wordt gemanipuleerd. In de periode van april 2018 tot oktober 2018 liet Verily iedere dag 80.000 van dit soort muggen los op een testlocatie in de staat California. Uiteindelijk liep dit aantal muggen op tot miljoenen in totaal, hiermee is het aantal insecten met 93 procent verlaagd.

Testfase

Op het moment bevindt het project zich in een testfase. Maar in de komende jaren wilt Verily het groter aan gaan pakken door andere technieken in te zetten en de muggen los te laten in verschillende gebieden waar ziektes, zoals knokkelkoorts en het zikavirus, zich vaak via muggen verspreiden.

Biologische data

Dat Google veel meer is dan een zoekmachine weten we inmiddels wel. Toch wilt het techbedrijf zich meer gaan richten op biologische technologie. Zo benoemde Eric Schmidt, voormalig CEO van Google, dat het bedrijf veel gebruikersdata beschikbaar heeft om algoritmes aan te passen op hun gebruikers. Toch heeft Google nog weinig biologische data beschikbaar, de komende jaren zou het techbedrijf een groei hierin willen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.