in ,

€30.000 boete voor te dikke mensen in Griekenland

In Griekenland is het al een jarenlang probleem: dikke toeristen die op de rug van ezels zitten. Om dit dierenleed tegen te gaan riskeer je nu een boete van €30.000 als je te zwaar bent en je laat slepen door een ezel. 

Al eerder besloot de Griekse overheid een verbod in te stellen dat mensen die meer wegen dan 100 kilo niet meer op de rug van de dieren mogen zitten. Dit bleek niet te helpen, want dierenorganisatie PETA merkte op dat de dieren nog steeds rondliepen met te zware mensen, en daarnaast ook slecht behandeld werden door de eigenaren. De Griekse regering heeft hiertegen nu actie ondernomen door hoge boetes in het vooruitzicht te stellen.

Vooral op het Griekse eiland Santorini is dit een probleem. In plaats er zelf heuvels bewandeld worden, is het gewoonlijk je te laten voordragen door de ezels. Die kunnen hierbij flinke verwondingen oplopen en het wordt dan ook gezien als groot dierenleed.

“Het welzijn van de dieren in ons land is een grote zorg voor ons land en mij persoonlijk,” vertelt Makis Voridis, de Griekse minister van Landbouw. Hij wil voorkomen dat er blijvend zaken mis zullen gaan met de ezels. De boete zal bepaald worden door de aard van overtreding, en de maximum straf is €30.000.

Lees ook:
Grens met België dicht tot en met 8 juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mario Kart in het echt!

Meer dan de helft van alle 60-plussers doet vrijwilligerswerk