Corona puppy's: de één zijn dood, de ander zijn brood(fokkers)! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Corona puppy’s: de één zijn dood, de ander zijn brood(fokkers)!

Naast skeeleren en het “Corona kapsel” brengt deze bizarre tijd nog een nieuw fenomeen met zich mee. Pups zijn op dit moment namelijk niet aan te slepen. De grote vraag naar jonge hondjes heeft alles te maken met onze intelligente quarantaine. De kinderen hoeven niet naar school, onze partner hangt de hele dag verveeld om ons heen en een weekendje weg zit er al helemaal niet in. Tijd voor wat nieuws dus.

Mensen schaffen nu massaal een pup aan. Want, “we hebben er nu tijd voor” en “het is zo leuk voor de kinderen” schijnen goede redenen te zijn. Met meer vraag dan aanbod, is dat natuurlijk goed nieuws voor de broodfokkers. Oude teefjes worden weer van stal gehaald en met één blik in het oude telefoonklappertje zijn er zo een aantal zieke nestjes uit het Oostblok opgekocht. Een strakke foto én hup, op Marktplaats ermee.

“Laat jij die kuthond even uit”?

Grove taal, maar over een paar maanden in dat hoogstwaarschijnlijk de nieuwe roepnaam van het nu nog schattige familielid. We scheren niet alles over één kam natuurlijk, maar veel pups die in deze tijd worden aangeschaft vallen onder een zogenaamde impulsaankoop. Een vervelingskoopje dus. Een goed voorbeeld daarvan zijn de bakken met etenswaren die je naast de rij voor de kassa vindt. Je verveelt je tijdens het wachten dus hup, in de kar met die caloriebommen. Het kost toch niks.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Corona puppy's: de één zijn dood, de ander zijn brood(fokkers)! 14

Een pup van een week of 8 is vertederend. Zijn schattige plasjes en drolletjes raap je nu nog met liefde op. Ook uitlaten is een feest want oh, wat krijg je veel aandacht. Zelfs in onze anderhalve-meter-samenleving. Helaas denken mensen niet na over wat er na het versoepelen van de maatregelen gebeurd. We gaan weer werken, op bezoek bij vrienden én op vakantie natuurlijk. Maar wat doen we met de hond? Als puber is hij misschien lang niet meer zo leuk en schattig als een paar maanden geleden.

De asiels raken straks overvol met hondjes van de rekening

Broodfokkers bieden hun “waar” voor spotprijzen aan via het internet. Heb je vanmorgen bedacht dat je toch wel graag een pup zou willen hebben? Dan kun je hem vanmiddag al in huis hebben. Je rekent een slordige 300 euro af voor een “écht” mode hondje en koopt onderweg nog een mandje, wat puppy brokjes en een voerbak.

“De moederhond loopt vast ergens in de Oekraïne tussen het straatvuil”

Naast het feit dat mensen overdonderd raken door de schattige aanblik van de pup, wordt er ook niet gelet op inentingen en de algehele gezondheid van het dier. Sterker nog, mensen vragen ter plaatse niet eens naar het moederdier. Die is er in veel gevallen ook niet, want die loopt vast ergens in de Oekraïne tussen het straatvuil. 9 van de 10 pups zijn geïnfecteerd met wormen en krijgen na een aantal dagen een flinke darminfectie door toedoen van de slechte hygiëne. Ritje naar de dierenarts dan maar?

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Een hond aanschaffen tijdens de Coronacrisis? Baby, think twice!

Natuurlijk is het een verleidelijke gedachte om niet maandenlang op een pup te hoeven wachten. Dit is vaak wel het geval bij fokkers die het doen zoals het hoort. Vandaag bestelt is dus ook écht vandaag in huis als je dat zou willen. We zoeken dus echt een “troost pup”.Natuurlijk zijn er ook mensen die er wél over nadenken. Deze doelgroep denkt al langer na over het aanschaffen van een pup en kunnen een nieuw gezinslid ook tijdens het normale leven een stabiel thuis geven. Juist dan kan deze periode ook een uitkomst zijn. Je kunt je namelijk volop richten op de opvoeding en het zindelijk maken van het hondje. Hoe dan ook, laat jouw pup geen Corona slachtoffer worden.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.