Beekste Bergen cheeta

Cheeta vergrijpt zich aan 17-jarige jongen

0 Shares

Je hoort steeds vaker dat mensen worden aangevallen door roofdieren en deze nieuwsberichten zijn vrijwel altijd van buitenlandse aard. Dat komt in Nederland nooit voor. Toch? Nou, blijkbaar wel. En dit keer speelde een cheeta de hoofdrol.

Afgelopen maandag is een 17-jarige jongen aangevallen door niet zomaar een dier; hij werd namelijk gegrepen door een cheeta en kwam er slechts met de schrik en lichte verwondingen vanaf. Dit bracht het safaripark naar buiten tegenover nieuwsbronnen. Gezien de plek waar de aanval heeft plaatsgevonden, is het overduidelijk dat de jongen ergens liep waar hij niet hoorde te zijn.

Beekse Bergen

De aanval vond 26 september plaats in Safaripark Beekse Bergen, in Brabant. De jongen die werd aangevallen is een Duitse jongen van 17 jaar, die samen met zijn klasgenoten op schoolreisje was in het park.

Beekse Bergen staat vooral bekend om haar autosafari’s, waarbij bezoekers per auto door het dierenverblijf heen rijden. Het park heeft echter ook mogelijkheden om de safari te voet af te leggen en hier is het – vermoedelijk – misgegaan. De 17-jarige kwam – samen met 2 andere klasgenoten – terecht bij het personeelsgedeelte van het park.

Bekijk ook:
Kabinet tolereert uitspraken Baudet niet langer

Cheeta valt aan

De 3 jongens liepen de verkeerde kant op en leken volledig van de route af te wijken. Dat leverde in eerste instantie vraagtekens op, aangezien het park volstaat met borden – die ook over een Duitse vertaling beschikken.

De personeelsroute eindigt bij de dierenverblijven en zodoende kwamen de heren terecht bij de cheeta’s. Hierbij passeerde ze het “wildrooster” en stonden ze midden in het verblijf. Nadat de jongens doorhadden waar ze zich bevonden, raakte ze in paniek en probeerde ze al rennend weg te komen. Een van de cheeta’s bedacht zich geen moment en zetten de aanval in.

Gewond

Bij de aanval kreeg de cheeta een van de schooljongens te pakken. Geluk bij een ongeluk was er op dat moment een medewerker aanwezig, die de jongen kon bevrijden uit de klauwen van de cheeta.

De jongen bleek niet ernstig gewond, maar werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Hij is er slechts met enkele hechtingen vanaf gekomen. Deze ervaring gaat hij niet snel meer vergeten.

Bekijk ook:
Legende Roger Federer stopt met tennissen en kondigt afscheid aan

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

295
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.