Gratis only crypto cursus
Saved Read later
Deel dit bericht

Gratis online cursus bitcoin & technische analyse academy

Voor de meeste mensen is beleggen een onmogelijke opgave. Het vergt de nodige kennis, ervaring en toereikende geldbedragen. Met de huidige prijzen heb je niet zomaar iedere maand een groot bedrag over om te investeren. Nu is investeren in crypto en bitcoin populairder dan ooit.

Dat heeft vooral met de snelheid en toegankelijkheid te maken. Heb je geen ervaring met crypto en bitcoin? In dit artikel ontdek je hoe je kennis kunt maken met deze digitale munten.

Wat zijn de voordelen van crypto?

Heb je nog geen ervaring met crypto? Misschien ervaar je dit als hogere wiskunde. Je krijgt immers te maken met koersen, termen en getallen. Daardoor is de kans aanwezig dat je niet weet wat de voordelen zijn van beleggen met crypto. Dit zijn de volgende:

  • Het gaat snel: Je hoeft niet af te reizen naar één of ander beleggingskantoor. Alle procedures vinden plaats via het internet. De meeste exchanges hebben een speciale app die je kunt downloaden op je smartphone of tablet.
  • Je blijft anoniem: Crypto en bitcoin is niet verbonden aan een identiteit. De cijfers van de nummers zijn nooit identiek en altijd willekeurig. Dit maakt dat je munten niet zomaar worden gehackt.
  • Betalingen doen: Het is nog niet helemaal de normale gang van zaken, maar er zijn plekken waar je met cryptomunten kunt betalen.
  • Koersen bijhouden: Je kunt op ieder moment van de dag de koers bekijken en bijhouden. Dit zorgt ervoor dat je snel kunt anticiperen op een verandering, waarna je je winst kunt vergroten.

Wat zijn de risico’s?

Op radio, televisie en via het internet wordt regelmatig aandacht besteed aan crypto. Er zijn genoeg investeerders die hun verhaal en de bijhorende successen delen. Betekent dit dat er geen risico’s zijn? Aan beleggen en investeren zitten altijd risico’s, en dat geldt ook voor crypto.

Het grootste risico is dat je je geld kunt verliezen. Dit kan het gevolg zijn van een dalende koers. Omdat de munten niet verbonden zijn aan een bank ben je hier niet voor verzekerd. De DNB (De Nederlandse Bank) houdt een oogje in het zijl, maar daar blijft het ook bij.

Daarnaast is het niet zeker of crypto over enkele jaren nog bestaansrecht heeft. Als je eenmaal hebt geïnvesteerd, kun je er niet vanuit gaan dat dit over enkele jaren winst heeft opgeleverd. Risico’s kun je wel beperken voor jezelf:

  • Investeer alleen bedragen die je kunt missen. Het is niet de bedoeling dat bijvoorbeeld je vaste lasten de dupe worden.
  • Zet maandelijks een bedrag apart die je later investeert. Zo weet je zeker dat je niet in de problemen komt op een later moment.
  • De juiste kennis kan je verder helpen om mogelijke risico’s te verkleinen. Zo kom je erachter waar je op moet letten en wat belangrijk is. Je kunt je inlezen via het internet, maar er zijn ook andere manieren om dit te doen. Daarover later meer.

Is beleggen in crypto en bitcoin geschikt voor beginners?

Heb je de keuze gemaakt om te investeren in crypto of bitcoin? Dan ben je bijna klaar om te beginnen. In het algemeen is deze beleggingsvorm prima te doen voor beginners. Maar als je net begint, komt er veel op je af. Het enige waar je veel baat bij kunt hebben, is een speciale cryptocursus. Deze kun je vinden op het internet, maar er zijn ook boeken die de juiste handvaten verschaffen. Uiteraard zit hier een prijskaartje aan verbonden.

Wil je de kosten zo laag mogelijk houden, bijvoorbeeld omdat je nog twijfelt? Je kunt je aanmelden bij de Gratis Crypto en Trading Acadamy voor de beste start van je beleggingsavontuur. Je leert koersen aflezen en je maakt kennis met zowel crypto als bitcoin. Vervolgens kun je je aanmelden voor de betaalde cursus, mocht je enthousiast zijn.

Conclusie

Durf je letterlijk en figuurlijk een gok te wagen? Aan investeren in crypto en bitcoin zitten voordelen, maar je moet ook rekening houden met de risico’s van dien. Er bestaat een kans dat je je geld verliest. Wil je een goede start maken of meer te weten komen over deze manier van beleggen? Meld je aan voor de Gratis Crypto en Trading Acadamy en leer hoe het in z’n werk gaat!

604

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.