Gratis app moet aanrijdingen voorkomen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Gratis app moet aanrijdingen voorkomen

Een Amerikaans bedrijf heeft een app ontwikkeld wat ongelukken zou moeten voorkomen door automobilisten een seintje te geven als er voetgangers en fietsers in de buurt zijn. Het bedrijf dat de app ontwikkelt noemt het een ‘digitale veiligheidsgordel’ voor voetgangers en fietsers.

Het bedrijf !important werkte voor de ontwikkeling samen met de universiteit van Berkeley en zegt dat de app een virtuele beschermingszone rondom elk individu creëert. Je telefoon geeft je gps-coördinaten door aan alle voertuigen in de buurt. De software van de app zorgt ervoor dat de auto voetgangers sneller herkent, daardoor kunnen ongelukken voorkomen worden.

De app deelt niet alleen de locatie van een gebruiker met voertuigen in de buurt. Daarnaast beschikt het ook over de technologie om bestuurders te waarschuwen én kan het zelfs de remmen van voertuigen automatisch activeren. Op deze manier hopen ze aanrijdingen met voetgangers, fietsers en motorrijders te voorkomen.

De app is waarschijnlijk vanaf volgend jaar beschikbaar, maar het wordt in eerste instantie alleen aangeboden voor voetgangers. Het is ook enkel ontworpen door twintig veel voorkomende scenario’s. Bijvoorbeeld situaties waarin de bestuurder even is afgeleid of het zicht van de automobilist is geblokkeerd. Het bedrijf denkt dat hun technologie de komende tien jaar wel tot een miljoen levens redden.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.