Dit zijn de vreemdste auto’s ooit gemaakt 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de vreemdste auto’s ooit gemaakt

Iedereen kan wel een aantal vreemde auto’s opnoemen, zoals de Batmobiel, maar ook in het echte leven bestaan er vreemde auto’s. Geen futuristische auto’s, zoals de DeLorean-tijdmachine, maar auto’s die echt over de weg hebben gereden. Sommigen daarvan rijden nog steeds rond. Kleine kans echter dat je één van deze modellen ooit hebt gezien, want er zijn maar enkele unieke exemplaren. Mocht je nou één van deze auto’s hebben dan is een autoverzekering afsluiten sowieso een goed idee! Ze zijn namelijk behoorlijk wat geld waard!

Dit is de top vijf van de vreemdste auto’s ooit gemaakt!

De Davis Divan

Deze driewieler wagen werd tussen 1947 en 1949 geproduceerd. Er was genoeg interesse, maar de fabrikant kon het niet waarmaken. Uiteindelijk zijn er maar 13 Davis Divans geproduceerd, waarvan er nu nog twaalf over zijn.

Dit zijn de vreemdste auto’s ooit gemaakt 18

De Stout Scarab

De Stout Scarab wordt door sommigen beschouwd als de allereerste minivan. De wagen is ontworpen in de jaren ’30. Het was één van de eerste auto’s die uit fiberglas bestand en had een gestroomlijnd model. Tot op vandaag bestaan er nog vijf Scarabs, waarvan er nog twee geregeld rijden.

Dit zijn de vreemdste auto’s ooit gemaakt 19

De Amphicar Model 770

De Amphicar Model 770 is een amfibievoertuig uit de jaren zestig. En als je nog niet weet wat een amfibievoertuig is, dat is een voertuig waarmee je zowel op straat kan rijden als op het water kan varen. De wagen werd slechts een korte tijd geproduceerd en in 1968 stilgelegd. Hoeveel modellen er nog rijden is niet bekend.

Dit zijn de vreemdste auto’s ooit gemaakt 20

General Motors Firebird

De Firebird is een viertal prototypes die zijn ontworpen in de jaren vijftig. Het bedrijf heeft nooit de intentie gehad om deze wagens op de markt te brengen, maar werden gebruikt als protest. Het was een statement van wat het bedrijf in die tijd al kon op het gebied van technologie en design.

Dit zijn de vreemdste auto’s ooit gemaakt 21

De Peel P50

Deze auto weegt slechts 59 kilogram en heeft een geweldige topsnelheid van 61 kilometer per uur. Deze snelheid werd echter afgeraden, omdat de auto daar niet stabiel genoeg voor was. Achteruitrijden was overigens ook niet mogelijk. Wilde je achteruit rijden dan moest je uitstappen en de wagen optillen en omdraaien.

Dit zijn de vreemdste auto’s ooit gemaakt 22

Tip: Heb je nou geen van bovenstaande wagens in bezit, wat niet heel raar is.. Dan is een autoverzekering afsluiten toch wel een heel goed idee! Voorkom hoge koten en verzeker jezelf en inzittenden goed. Zo ga je altijd met een veilig en verantwoord gevoel de weg op.

Bron: Inshared.nl

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.