Zo klonk de dodenfluit van de Azteken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo klonk de dodenfluit van de Azteken

We kennen de Azteken als tempelbouwers. Een oeroude beschaving dat leefde in een gebied dat we nu kennen als Mexico. Deze bevolking offerden mensen aan hun Goden, en dat wisten de Spaanse conquistadores ook. Onder leiding van Hernán Cortés veroverden de Spanjaarden het rijk, maar niet voordat ze door een dichte jungle moesten, wetende dat een bloeddorstige en primitieve bevolking vanuit elke boom toe kon slaan, zo zullen ze hebben gedacht.

Dus stel je voor. Je bent een conquistador, een soldaat in het leger van Cortés. Je bevindt je s'nachts diep in een vreemde jungle, vol gevaren. Je kent de huiveringwekkende verhalen over de Azteken. Dan, plotseling, hoor je afgrijselijke geluiden, alsof er duizenden mensen krijsen door pure kwelling. Het geluid galmt door de jungle en jaagt angst door je lichaam zoals je nog nooit hebt gevoeld. Probeer dan maar eens je moed bij elkaar te verzamelen.

Dit geluid hoorde bij de psychologische oorlogsvoering van de Azteken en kwam uit een dodenfluit. Honderden Azteken bliezen in het midden van de nacht op zo'n fluit om indringers angst aan te jagen. En geef toe, als je dit geluid hoort zou ook jij rechtsomkeert maken.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

In deze video krijg je eerst een inleiding. Wil je het geluid meteen horen dan scroll je door naar 2:26.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.