Huidhonger? Je bent écht niet alleen

0 Shares

Huidhonger. Een absoluut bijzonder fenomeen. Wanneer je de naam zo ziet staan weet je waarschijnlijk niet precies wat er mee wordt bedoeld. En dat komt omdat de term niet echt heel vaak wordt gebruikt. Huidhonger is namelijk de behoefte die we voelen aan lichamelijk contact. En door de hele Coronacrisis en de anderhalvemetersamenleving is dat een stukje lastiger geworden. Dat terwijl aanraking een primaire levensbehoefte is.

Gebrek aan seks bedoel je?

Nee. Huidhonger is geen gebrek aan seks. Huidhonger is echt simpelweg de intense behoefte om te worden aangeraakt. Natuurlijk hoort seks hierbij en is dat een onderdeel van, maar het beslaat zeker niet alle vlakken. Doordat we simpelweg geen aanrakingen kunnen en mogen krijgen met mensen buiten ons huishouden, is het erg lastig. Aanrakingen en knuffelen zijn namelijk ontzettend belangrijk voor ons mensen.

Huidhonger is het missen van fysiek contact

Natuurlijk, we kunnen met elkaar bellen. We FaceTimen en Skypen elkaar flink wat af, maar er is niets zo belangrijk als fysiek contact. Zeker wanneer je alleen woont is dit iets wat je heel erg zult zijn gaan missen door de huidige tijden. Zelfs meer dan dat je eigenlijk ooit voor mogelijk hebt gehouden. Nu je weet hoe het voelt als er geen hand meer op je schouder wordt gelegd, zul je in de toekomst die hand op je schouder veel meer waarderen. En dat geldt eigenlijk voor alle vormen van fysiek contact.

Bekijk ook:
Apenpokken grijpt wereldwijd om zich heen

Ik hou helemaal niet van knuffelen

En toch mis je het waarschijnlijk wel op dit moment. Een omhelzing, een knuffel gewoon simpelweg een aanraking. Als single zul je erachter komen hoe kut het eigenlijk is om alleen te zijn. Waar mensen in gezinnen elkaar nog een aai over de bol kunnen geven of een knuffel, zit jij de hele dag met jezelf opgesloten. Te wachten tot de regels voorbij zijn. Te wachten tot je uiteindelijk naar buiten kunt en je hopelijk iemand tegen het lijf loopt.

Huidcontact is belangrijk

Huidcontact is belangrijk, dat kunnen we met zekerheid zeggen. Het heeft een reden dat kinderen, direct naar hun geboorte, zoveel mogelijk op de borst van moeder worden gelegd. Het gaat om de aanraking en het huidcontact. Daarnaast is het gewoon bewezen dat het een van de primaire levensbehoeften is. Van tegen elkaar aan zitten tot elkaar vlooien, we zien het vandaag de dag nog steeds bij de apen. Het is niet alleen belangrijk voor hen, ook voor ons is het een levensbehoefte.

Bekijk ook:
Conor McGregor koopt speedboot van Lamborghini

Gigantische drempel

Binnenkort, als de regels weer verder versoepeld worden, staan we voor een gigantische drempel. Een drempel waar ook lang niet iedereen even gemakkelijk overheen zou kunnen stappen. Want hoe gaat het straks? Na deze regels die op dit moment moeten worden nageleefd? Durven we elkaar nog wel te knuffelen? Moeten we weer opnieuw leren knuffelen? En hoe gaan we in de toekomst elkaar begroeten? Komt de handdruk weer terug? Of blijven het ellebogen? Er is maar een manier om er achter te komen, en dat is afwachten. Laten we in ieder geval hopen dat we snel weer mogen knuffelen. Dat we snel weer verlost worden van onze huidhonger en weer gewoon ons ding kunnen gaan doen.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

182
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.