dolfijn
Saved Read later
Deel dit bericht

Vrouw fotografeert vliegende dolfijn

Een vrouw uit Elst kon haar ogen niet geloven toen ze onlangs met haar fotocamera op pad ging. De vrouw gaat vaker met haar camera op pad, veelal om foto’s van de natuur te maken. Ze maakt ook vaak kiekjes van vogels en andere vliegende dieren, maar wat de vrouw vorige week fotografeerde geloof je alleen als je de foto hebt gezien. Ze maakte namelijk een foto van een vliegende dolfijn.

Een vliegende dolfijn

De vrouw uit Elst heet Lenie Peters, en kon haar ogen niet geloven toen ze haar camera pakte om iets bewegends in de lucht op de gevoelige plaat vast te leggen. Normaal legt ze dan een vogel vast, maar in dit geval fotografeerde ze een vliegende dolfijn, die met hoge snelheid richting het zuiden vloog. Ze heeft de bewuste foto later online gezet op social media, waarna deze viral ging.

Dit is de bewuste foto die Lenie heeft gemaakt. Het gaat uiteraard niet om een echte dolfijn, want dat zou wel erg bijzonder zijn, maar om een vliegtuig dat bekend staat als een Beluga. Vliegtuigbouwer Airbus heeft deze vliegtuigen het uiterlijk van een dolfijn gegeven, en is een vrachtvliegtuig dat vroeger dienst deed als passagiersvliegtuig. Airbus heeft een kleine vloot van de Beluga gebouwd.

dolfijn foto

Uniek exemplaar

Toen Lenie op het vliegtuig inzoomde wist ze meteen dat ze een foto van een uniek exemplaar vliegtuig te pakken had. Na wat rondvragen kreeg de vrouw te horen dat dit type toestellen vrijwel dagelijks heen en weer pendelen tussen Toulouse en Hamburg. Airbus heeft voor de naam Beluga gekozen omdat het de naam van een witte dolfijn is dat in koude wateren voorkomt.

Er bestaan vijf toestellen van dit type Airbus, en zijn regelmatig boven Nederland te spotten. De vliegtuigen vervoeren vooral grote onderdelen van vliegtuigen, maar worden soms ook gebruikt voor het vervoeren van grote ladingen naar andere delen van Europa. Een echte vliegende dolfijn zullen we niet snel zien (of ze zijn nog niet ontdekt), maar een foto van een Airbus Beluga komt het dichtste in de buurt.

fotograaf dolfijn

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.