De leukste unieke weekendjes weg op een rij 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De leukste unieke weekendjes weg op een rij

Wil je binnenkort van een heerlijk weekendje weg genieten? Maar, wil je niet voor een ‘standaard’ weekendje weg gaan? Dan valt het overnachten op bijvoorbeeld een vakantiepark of in een hotel al direct af. Dit zijn vrij gebruikelijke soorten weekendjes weg.

Als je het eens anders aan wilt pakken, heb je alsnog veel mogelijkheden. Enkele creatieve ideeën voor een uniek weekendje weg vind je hieronder!

Overnachten in de natuur

De leukste unieke weekendjes weg op een rij 18

Voor een leuk weekendje weg hoef je niet per sé naar het buitenland toe te gaan. En je hoeft ook niet per sé een overnachting in een luxe hotel te boeken. Nee, als je het avontuur wel aan durft te gaan, is het heerlijk om in de natuur te overnachten.

Overnachten in de natuur is spannend en is elke nacht anders. De ene nacht slaap je aan de rand van het bos, terwijl je de andere nacht op het erf van een vriendelijke boer slaapt.

Om het overnachten in de natuur zo aangenaam mogelijk te maken, zou je moeten shoppen bij een Outdoorshop. Door met de juiste benodigdheden op pad te gaan, overnacht je veilig en aangenaam. Wat je vervolgens op de dag zelf gaat doen, is volledig aan jezelf om te bepalen. Ons land is in ieder geval prachtig, dus je kunt veel kanten op!

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Weekendje weg met de trein

De leukste unieke weekendjes weg op een rij 19

Reis je met de trein naar je werk toe? Dan heb je waarschijnlijk geen heel bijzonder gevoel bij een trein. Als je tijdens een weekendje weg de trein pakt, merk je opeens op dat de trein heel veel te bieden heeft. Zo kun je vanuit Nederland bijvoorbeeld de trein pakken naar de Eifel in Duitsland.

In de Eifel kun je leuke plaatsjes bezoeken en geniet je van de prachtige natuur. Zo rijdt de trein een groot gedeelte langs de fraaie Moezel. Aan de ene kant zie je deze rivier en aan de andere kant zie je de prachtige wijngaarden. Erg leuk om eens met de trein een weekendje weg te gaan.

Weekendje weg in de buurt

Als je een weekendje weg wilt gaan, kijk je al snel naar bestemmingen in binnen- of buitenland. Woon je bijvoorbeeld in het hoge Noorden? Dan heb je mogelijk wel eens gedacht aan een weekendje weg naar Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam.

Op zich logisch, maar in de buurt vind je ook prachtige steden. De ervaring leert dat je voor een leuk weekendje weg echt niet het halve land hoeft te doorreizen. Als je in het hoge Noorden woont, kun je bijvoorbeeld eens in Leeuwarden of Groningen overnachten. Als je in zo’n stad overnacht, heb je echt de tijd om de stad te ontdekken. Je merkt dan al snel dat de steden bij je in de buurt het nodige te bieden hebben.

Bekijk ook:
Nederland kiest nog altijd massaal voor de fiets: De meest verrassende trends

Back to basic weekendje weg zonder smartphone

De leukste unieke weekendjes weg op een rij 20

In het dagelijkse leven lijkt iedereen verliefd op zijn/haar smartphone te zijn. Merk je zelf ook dat je wel heel snel naar je smartphone grijpt? Dan is aan te raden om eens een weekendje weg te gaan zónder je smartphone. Laat je smartphone gewoon eens thuis, back to basic.

Door je smartphone thuis te laten, geniet je veel meer van de bestemming. Je kijkt meer om je heen, je hebt meer contact met mensen en je brein komt tot rust. Uiteraard is het wel jammer dat je geen fraaie foto’s voor Instagram kunt maken.

Maar, dat los je met een instant camera makkelijk op. Een instant camera (Polaroid camera) stelt je in staat om direct de foto’s af te drukken. Neem deze foto’s mee naar huis en bewaar ze als dierbare herinnering aan dit unieke weekendje weg!

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.