Vissers dobberen 42 dagen op Stille Oceaan

0 Shares

Een hachelijk avontuur voor twee vissers die lang werden vermist, nadat zij op 2 april van het eiland Ebeye, onderdeel van de Marshalleilanden, waren vertrokken. Na 42 dagen ronddobberen op de Stille Ocean werden zij zo’n 1600 kilometer verderop teruggevonden op een klein eiland in Micronesia.

“Mager en verzwakt”

Toen de mannen, Godfrey Capelle and Thomas Benjamin, werden aangetroffen waren zij “mager en zo zwak als je zou verwachten na veertig dagen op zee” aldus ‘Marshall Islands Health Secretary’ Jack Niedenthal, de gezondheidsminister van de Marshalleilanden. Hoe het verder met de mannen gaat is verder niet bekendgemaakt.

Motorpech

De mannen, die deel uitmaakten van een groep van drie vissers, werden vermist nadat zij te maken kregen met motorpech, in de buurt van Kwajalein, een van de Marshalleilanden. Door slecht weer en de zeestroming dreef hun boot van zes meter lengte verder de zee op om vervolgens na meer dan veertig dagen op Namoluk, een klein atol in Micronesia, terecht te komen. Hier zijn de mannen opgevangen n een ziekenhuis in Weno, de grootste stad van Micronesia. Het is onbekend wat er met de derde visser, de 32-jarige Junior Joram, is gebeurd.

Bekijk ook:

Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.