Stap op de fiets en geniet 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Stap op de fiets en geniet

Wat is er nou fijner dan heerlijk even buiten te kunnen zijn? Pak daarom eens wat vaker de fiets naar je werk, naar de supermarkt of om even een ommetje te maken. Maar natuurlijk zijn er ook regelmatig zaken waar je niet heel gelukkig van wordt. Van lekke of lege banden tot medeweggebruikers. Dit zijn de beste oplossingen om nog meer te genieten van jouw fietsavontuur.

Stay fit and cycle more

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om gewoon lekker fit te blijven. Een lekker stukje fietsen is dan ook zeker aan te raden. Wanneer je namelijk op de fiets stapt ben je in de frisse buitenlucht. Daarnaast is beweging natuurlijk ook ontzettend goed voor je. De bewegingen die je maakt op de fiets zijn gecontroleerde bewegingen. Hierdoor is het minder schadelijk voor je lichaam dan bijvoorbeeld hardlopen, voetbal of een andere sport waarbij je veel op je benen bezig bent.

Lekke en lege banden

Een veel voorkomend probleem is helaas het oplopen van een lekke of lege band. Niet heel fijn wanneer je onderweg bent. Maar gelukkig zijn daar ook oplossingen voor. Regelmatig zit er een klein pompje bij een nieuwe fiets, die je gemakkelijk aan je fiets vast kunt maken. Je zult wel even flink moeten pompen. Echt ideaal is dat dan natuurlijk ook weer niet. Door het formaat van de pomp zul je flink moeten pompen om weer voldoende lucht in je banden te krijgen. Tegenwoordig kun je ook een draagbare compressor met je meenemen. Deze zogenaamde superpomp is speciaal ontwikkeld om mee te nemen. Het grote voordeel is dat de pomp geen stroom nodig heeft vanwege de ingebouwde batterij. Zo pomp jij binnen no-time je banden op.

Bekijk ook:
Deze Black Friday deals dragen voordelig bij aan jouw gezondheid

Breng je fiets weer tot leven

Grote kans natuurlijk dat jouw fiets niet helemaal meer is wat het ooit geweest is. Veel mensen laten de fiets tegenwoordig staan en pakken liever de auto. Voordat je gaat beginnen aan een fietstocht is het dan toch handig om je fiets even helemaal na te lopen, zodat je niet onderweg voor verrassingen komt te staan. Zorg ervoor dat je de juiste onderdelen en accessoires voor jouw fiets in huis haalt. Vervolgens kun je zelf een hele hoop onderhoud plegen aan je fiets.

Geniet van de omgeving

Nu je helemaal klaar bent om lekker een eindje te gaan fietsen is het natuurlijk van groot belang om een goede locatie uit te zoeken. Ga voor een plek buiten de stad en geniet van de weilanden en kleine dorpjes. Eventueel kun je je fiets natuurlijk op een fietsendrager zetten en de auto pakken. Zo kom je nog eens op plekken waar je niet eerder geweest bent. Neem eventueel een fotocamera mee en maak wat leuke kiekjes, hierdoor kun je ook na je fietstocht nagenieten. Want eerlijk is eerlijk, Nederland is zo slecht nog niet.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

One Comment

  1. C.L Jacobs Reply

    Hoi thom,
    Ik kwam dit artikel tegen en ben toen inderdaad ook op zoek gegaan naar de superpomp. Toen ik op hun facebook pagina terecht kwam las ik helaas ook dat de website/leverancier plattebandd.nl niet betrouwbaar was en geen artikelen leverd.
    Van vrienden had ik ook vernomen dat je betaald en vervolgens geen contact met ze krijgt en je aan het lijntje wordt gehouden.
    Vandaar dat ik het niet heel verstandig vindt om dit als betrouwabare bron in uw artikel te zetten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

820

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.