Is dit de tijd voor een nieuwe baan?

Is nu het juiste moment om een nieuwe baan te zoeken?

0 Shares

Alles is aan het veranderen nu de coronacrisis ons land heeft bereikt. De samenleving begint langzaam te veranderen, er zijn steeds meer regels waar we ons aan moeten houden, en veel sectoren hebben het moeilijk. Dit betekent ook dat veel mensen hun baan kwijt raken, of niet zeker zijn van de carrière die ze hebben opgebouwd. Wat doe je dan?

Andere sector

Veel mensen die in de horeca werken zijn niet meer zeker van hun baan. Ze hebben een lange tijd niet kunnen werken, en veel medewerkers werken op basis van een 0-uren contract. Op een gegeven moment moet je dan de keuze gaan maken voor jezelf: blijf je in deze sector met de hoop dat je gecompenseerd wordt, of ga je kansen zoeken in een andere sector? De rekeningen blijven immers gewoon doorlopen. Natuurlijk heeft niet alleen de horeca hier last van. Ook bepaalde winkels, kappers, wellness, zwembaden en ga zo maar door hebben hier last van.

Hoe vind je een nieuwe baan tijdens de coronacrisis?

Het spreekt voor zich dat er minder vacatures zijn tijdens de coronacrisis. Veel bedrijven hebben het werk tijdelijk stil gezet, en willen juist minder medewerkers zodat zij minder verlies lijden. Toch zijn er ook een hoop sectoren die nu juist een opleving meemaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van magazijnwerk? We bestellen nu meer dan ooit, en die pakketjes moeten toch ergens vandaan komen. Magazijnwerk is natuurlijk niet het enige werk wat op dit moment beschikbaar is. Ben je benieuwd waar je allemaal terecht kunt? Neem dan eens een kijkje naar de Manpower vacatures. Wellicht zit er iets leuks tussen en kan jij jouw nieuwe carrière opstarten!

Waar zijn de meeste vacatures?

Het spreekt een beetje voor zich dat je de meeste vacatures zult vinden op plekken waar veel bedrijven gevestigd zijn. Over het algemeen zijn er altijd veel vacatures in Amsterdam te vinden. Het is niet voor niets de hoofdstad van Nederland, en er is dan ook genoeg werk te vinden. Natuurlijk zal het voor veel van ons wel een stukje reizen zijn, maar je kunt altijd overleggen met jouw nieuwe werkgever of je in aanmerking komt voor reisvergoeding. Verder is Amsterdam ook de perfecte plek om te werken als je ambitie hebt om door te groeien. Waar grote bedrijven aanwezig zijn, zijn ook veel kansen om door te groeien. Je zult misschien wel even onderaan de ladder moeten beginnen, maar dat is het allemaal waard als je later eindigt op de plek waar je wilt zijn, toch?

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

106
NEWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.