Geert Wilders
Saved Read later
Deel dit bericht

Verdachte knuffel zet beveiliging Geert Wilders op scherp

Een symbool van onschuld werd vandaag het symbool van paranoïde en polarisatie, en werd in het posthuis van de Tweede Kamer bezorgd. Een pakketje dat geadresseerd was aan PVV-leider Geert Wilders zou een ‘knuffel met draden’ bevatten. Het pakketje haalde direct het nieuws, waarna Wilders er meteen een tweet over plaatste. Het bleek echter te gaan om een onschuldige deurstopper in de vorm van een kat.

Verdacht pakketje voor Geert Wilders

Paniek alom in het posthuis van de Tweede Kamer, want er werd een pakketje bezorgd dat ‘een verdachte inhoud’ bevatte. In de media werd al snel gespeculeerd over een pakket met een bom, of ‘een knuffel met draden’, waarna Wilders zijn zorgen zonder enige twijfel uitte op Twitter. ‘Pakketje met teddybeer en bedrading aan mij geadresseerd bezorgd in de postkamer van de Tweede Kamer’ staat in zijn bericht te lezen.

Geert Wilders wordt al jaren bedreigd vanwege zijn vermeende uitspraken over de islam, en krijgt dus ook al jaren beveiliging, en terecht, want geweld is nooit de oplossing. Een suggestieve tweet de wereld in gooien is echter ook olie op het vuur, want de PVV leider kreeg van alle kanten bijval. Later liet Wilders weten dat het loos alarm was, al was hijzelf degene die dat loze alarm sloeg, maar dat terzijde.

Tweede Kamer ontruimd

Nadat het verdachte pakketje in de postkamer werd aangetroffen werd de Tweede Kamer op last van de beveiliging ontruimd. Vergaderingen werden stilgelegd, en een compleet team van de explosieve opruimingsdienst moest eraan te pas komen om vast te stellen dat de inhoud van het pakketje geen explosieve inhoud had. Nadat dit werd vastgesteld, werd het gebouw weer vrijgegeven.

Bekijk ook:
Sexting: een serieus probleem van deze tijd

Gelukkig was de verzender van het pakketje iemand die geen kwaad in de zin had, en de PVV-leider een cadeautje wilde geven. De beveiliging van Geert Wilders is prima, dus chapeau, maar het feit dat de politiek tijdelijk stil komt te liggen vanwege een knuffel in een doos zegt genoeg over de huidige maatschappelijke situatie in Nederland. Het bleek uiteindelijk om een deurstopper in de vorm van een kat te gaan, misschien kunnen ze hem gebruiken om de deuren open te houden voor elkaars mening.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.