spermadonor
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit bedrag verdient een spermadonor in Nederland

Op dit moment is er een bizarre rechtszaak aan de gang waarin een man centraal staat die maar niet wil stoppen met het doneren van sperma. De spermadonor heeft inmiddels honderden kinderen in Nederland, maar de rechtbank wil dat hij stopt met doneren. Met zijn sperma zijn 550(!) kinderen verwekt. Als je in Nederland sperma doneert dan krijg je een vergoeding per donatie. Wij zochten op hoe hoog die vergoeding is.

Sperma doneren in Nederland

Het doneren van sperma kan voor veel mensen een uitkomst zijn. Sommige vrouwen (of stellen) kiezen uit persoonlijke overwegingen voor een zaaddonor. Sommigen van hen zijn wensouders die het zonder bemiddeling doen, en spreken direct met de donor af om tot zaaddonatie te komen, anderen maken gebruik van een spermabank. Deze spermabank doet eerst een screening, en dat is voor veel wensouders een geruststellende gedachte.

Ten eerste wordt het bloed en de urine van een spermadonor getest op soa’s en sommige genetische aandoeningen. Je moet een uitgebreide vragenlijst invullen, en moet je in een goede gezondheid verkeren. Het maakt niet uit welke etnische achtergrond je hebt. Als je anabole steroïden gebruikt, bent geadopteerd, een erfelijke ziekte hebt, of een te laag aantal zaadcellen produceert, dan kom je niet in aanmerking om sperma te doneren.

Dit verdient een spermadonor in Nederland

Als we kijken op de website European Sperm-Bank dan zien we dat je een vergoeding kunt krijgen voor het doneren van sperma. Het is uiteraard van belang dat jouw zaad na elke donatie wordt gecontroleerd op ziektes, zoals een soa of een geslachtsziekte. Als de donatie is goedgekeurd dan krijg je een resterend bedrag uitgekeerd. Sperma doneren levert meer op dan je zou denken.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Een spermadonor namelijk een vergoeding tot €560 per maand krijgen voor het doneren van sperma. Je krijgt voor elke donatie €40. Dat is €30 per donatie, en nog eens €10 als het sperma is goedgekeurd. Als je 14 keer per maand je sperma inlevert, dan verdien je dus €560. Dat is een leuk bijbaantje. Je kunt het echter niet anoniem doneren, dus wees ervan bewust dat er achttien jaar na je donatie zomaar honderden kinderen aan de deur kunnen staan.

spermadonor sperma donatie

4.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.