Vegan maakt opmars in de sportschool 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Vegan maakt opmars in de sportschool

Ook in de sportschool, het domein van de proteïneshake, maakt vegan een opmars. Inmiddels biedt 85% van de webshops voor sportvoeding en -supplementen vegan eiwitten of zelfs een hele vegan-lijn aan. De grote toename in populariteit houdt verband met zowel maatschappelijke trends als met de voordelen van vegan producten op de eigen gezondheid.

Uit onderzoek van XXL Nutrition, dat tientallen webshops voor sportvoeding en -supplementen analyseerde, blijkt dat ongeveer 85% vegan eiwitten in het assortiment heeft. Nog eens 69% van de webshops die vegan eiwitten verkoopt (dus 59% van het totaal), biedt een breed assortiment aan vegan sportsupplementen, zoals repen en andere tussendoortjes.

Exponentiële groei

Niet alleen het assortiment, maar ook de verkoop van vegan sportsupplementen groeit exponentieel. “In 2021 hebben wij de verkoop van vegan producten met 225% zien stijgen, vergeleken met het jaar ervoor”, aldus Jordy Holthuijsen, marketing manager bij XXL Nutrition, een van de grootste Nederlandse webshops voor sportsupplementen. Holthuijsen verwacht bovendien dat de vegan categorie de komende jaren blijft groeien, zowel qua assortiment als omzet. “Niet geheel verrassend, aangezien de consument tegenwoordig bewuster met voeding bezig is en meer oog heeft voor het duurzame aspect hiervan.”

Populariteit in contrast met aantal veganisten

Hoewel slechts 1% van de Nederlandse bevolking veganist is, groeit de populariteit van vegan sportvoeding en supplementen enorm. Het brede en veelzijdige aanbod vegan producten kan mogelijk worden verklaard door de algemene trend om gezonder te eten, met een kleinere klimaatimpact. “Het gebruik van veganistische eiwitten garandeert het welzijn van dieren en is duurzamer dan van conventionele eiwitten.”, aldus Holthuijsen.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Een andere factor in de toenemende populariteit van vegan eiwitten zijn de voordelige producteigenschappen voor de eigen gezondheid. “Vegan eiwitten zijn, in tegenstelling tot traditionele eiwitten zoals wei en caseïne, namelijk wél geschikt voor mensen met allergieën en intoleranties en bevatten daarnaast minder vetten, meer vezels en geen geur-, kleur- en smaakstoffen”. Hierdoor maken Nederlanders steeds vaker een vegetarische, of veganistische, keuze.

Over XXL Nutrition

XXL Nutrition is een van de grootste webshops voor sportvoeding en -supplementen. Het in Deurne gevestigde bedrijf kende de laatste jaren een sterke groei. De producten zijn zowel in de eigen webshop, als in verschillende supermarkten en via flitsbezorger Gorillas verkrijgbaar.

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.