in

OMGOMG sadsad

Vechtclub met dementen in verzorgingstehuis

De medewerksters verklaarden tegen de politie dat de bewuste bewoners lastig waren. ‘Ze hadden een lesje nodig’ aldus één van de verzorgers.

In de Amerikaanse staat North Carolina zijn drie medewerksters van een verzorgingstehuis voor demente bejaarden gearresteerd op verdenking van het organiseren van wrede gevechten tussen de bewoners. Er werden zelfs weddenschappen gehouden en kregen de “winnaars” extra eten en drinken. Veel van de gevechten werden op video vastgelegd.

Bewoners kregen geen medicijnen

‘Laat me los, help me!’, schreeuwde een oudere vrouw terwijl ze door een ander herhaaldelijk op haar hoofd werd geslagen.

De gevechten vonden plaats rond 19 juni 2019 in Danby verzorgingstehuis, onderdeel van het Winston-Salem living facility, in de staat North Carolina. De drie medewerksters zijn na het ontdekken van de gevechten op staande voet ontslagen en gearresteerd op verdenking van het faciliteren van mishandeling, verwaarlozing, het filmen van een mishandeling en het duwen en slaan van patiënten. Vooral het weigeren van het geven van medicatie wordt de drie zwaar aangerekend.

Bekijk ook:
Kan jij het raadsel van Einstein oplossen?

De drie medewerksters zaten rustig te filmen

Tijdens de mishandelingen zaten de drie medewerkers rustig op een stoel te eten en te filmen, terwijl de bejaarde bewoners op elkaar insloegen.

De bejaarde bewoners werden niet bij naam genoemd door de drie medewerksters. Ze kregen simpelweg de titels ‘bewoner 8 en bewoner 9.’ De meeste gevechten vonden plaats in de kamer van bewoner 8. Op een gegeven moment is er op film te zien hoe één van de patiënten de kamer uit probeerde te rennen, maar werd teruggeduwd door de medewerksters.

Tonacia Yvonne Tyson (20), Marilyn Latish mcKey, (32) en Taneshia Deshawn Jordan (26) zijn alledrie in staat van beschuldiging gesteld. De door hen zelf gefilmde beelden zullen in de rechtbank worden gebruikt als bewijs.

Geschreven door Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nooit meer staan in de trein?

In deze stad kun jij nu schaatsen onder de regenboog