Nooit meer staan in de trein?

0 Shares

Je kent het vast wel. Zelfs wanneer je (bijna) nooit met de trein reist. De trein is wéér overvol en je kunt nergens zitten. De gangpaden staan vol en je kunt geen kant meer op, dus blijf je maar weer staan. Vaak is er dan een aantal coupes of treinstellen verderop wel plek. Maar hoe kom je daar?

Zitplekken zoeken met de NS-app

In de app van de Nederlandse Spoorwegen zit al een zitplekzoeker. Wist je dat al? In veel gevallen werkt deze alles behalve goed. Daarom gaat de NS dit verder ontwikkelen. De manier waarop de app namelijk nu bekijkt waar er plek is, is door middel van het gewicht van de wagon. De sensoren waarmee dit gemeten worden zijn niet helemaal accuraat en bevinden zich ook lang niet op alle trajecten. Maar hoe gaat de NS het dan wel werkend krijgen?

WiFi-tracking

Op dit moment staat het tracking van Wi-Fi signalen hoog op het lijstje van de NS. Hiermee worden de wifi-signalen en gegevens van reizigers in kaart gebracht. Op basis van deze informatie kan een goede keuze inschatting worden gemaakt.

Bekijk ook:
Waarom hebben de middeleeuwen zo’n slechte naam?

Maar… Het gaat bij deze vorm van tracking over persoonsgegevens. En laten persoonsgegevens nou niet zomaar verzameld worden volgens de geldende privacywetten. Op dit moment is het dus nog even werken met geknepen billen voor de mensen van de Nederlandse Spoorwegen. Met de huidige technieken lijkt er geen probleem te moeten zijn om in de toekomst op deze manier te kunnen kijken hoe vol een coupe zit. Want natuurlijk maakt het de NS niet uit wie precies op welke plek in de trein zit, het maakt ze zelfs niet eens uit of jij in de trein zit. Het gaat er alleen om hoeveel mensen er, bij schatting, in de trein aanwezig zijn.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.