slimme octopus
Saved Read later
Deel dit bericht

Slimme octopus ontsnapt uit een complex labyrint met puzzels

Dat een octopus slim is, is algemeen bekend. Deze flexibele dieren staan bekend om hun intelligentie. Maar hoe slim is een slimme octopus eigenlijk? En YouTuber heeft de proef op de som genomen en een complex labyrint gebouwd, dat vol zit met puzzels. Vervolgens kocht hij een octopus en liet het zeewezen los in het labyrint. Check deze ongelofelijke beelden. Ze gaan viral op YouTube.

Slimme octopus

Een octopus is een vreemd, maar fascinerend zeedier. Het is sowieso al bijzonder dat het dier drie harten heeft, maar dat zal nodig zijn om het bloed naar het einde van alle tentakels te pompen. Daarnaast zijn ze echte professionals in camoufleren en staan ze bekend om hun hoge intelligentie. Het zijn dus niet alleen zoogdieren, zoals apen, honden en katten die in staat zijn om oplossend na te denken, de octopus overtreft deze diersoorten makkelijk.

Er is weinig bekend over de oorsprong van de intelligentie bij deze diersoort. Het oriëntatievermogen van deze slimme octopus is uitmuntend. Als ze op een plek zijn geweest dan kunnen ze dankzij hun instinct deze plek terugvinden, zelfs als ze daar talloze omwegen voor moeten nemen en puzzels op moeten lossen. Onderzoekers hebben vastgesteld dat een octopus dezelfde capaciteiten qua brein heeft als buideldieren en knaagdieren.

slimme octopus labyrint

Een octopus die puzzels oplost om te kunnen ontsnappen

En slimme octopus is niet alleen in staat om de weg te vinden in een labyrint, maar ook om onderweg naar de uitgang puzzels op te lossen, Lara Croft zou er jaloers op zijn. De octopus in dit filmpje weet in ieder geval hoe het moet, de cognitieve vaardigheden van het zeedier worden in ieder geval ten volle benut. In het onderstaande filmpje heeft een YouTuber zijn uiterste best gedaan om een complex doolhof te creëren, en dat is het gelukt.

De octopus denkt daar echter anders over en laat zijn of haar kunsten zien voor de camera. Van puzzels oplossen tot veranderen van kleur, dit vreemde beest kan het allemaal. Het is ook bijzonder om te zien hoe het dier interactie zoekt met zijn eigenaar. We kunnen vaststellen dat dit zeewezen wordt onderschat als het gaat om intelligentie, want er zijn mensen die niet eens weten hoe ze een pot augurken open moeten maken. Daar zal deze octopus in ieder geval geen enkele moeite mee hebben.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

997

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.