thing wednesday netflix
Saved Read later
Deel dit bericht

Op deze creepy manier zijn de scènes met Thing in de serie Wednesday opgenomen

De hitserie Wednesday breek op het moment van schrijven elk record op Netflix. De streamingdienst heeft hiermee wederom een flink succes te pakken. Voor degenen die denken dat Thing, het trouwe ‘huisdier’ van Wednesday met een computer is gemaakt heeft het mis. Netflix heeft namelijk onthuld hoe de scènes met Thing zijn opgenomen.

Hitserie Wednesday op Netflix

De spin-off van The Addams Family, de hitserie Wednesday, is een daverend succes op de streamingdienst. Volgens entertainmentsite Deadline keken abonnees van Netflix in de eerste week ruim 341 miljoen uur naar de serie. Hiermee breekt Wednesday het oude record, dat op het vierde seizoen van Stranger Things stond. De serie is een kijkcijferrecord, mede door een aantal prima special-effects.

Een van die special effects is Thing, het levende afgehakte hand dat Wednesday vergezelt tijdens haar avonturen op Nevermore. Met de huidige technieken zou je denken dat de hand volledig met behulp van computeranimatie is gemaakt, maar dat is niet het geval. Het team van artiesten hebben hem op een andere manier gestalte gegeven.

Bekijk ook:
4 bizarre vakantiebestemmingen

thing wednesday

Thing

Netflix heeft namelijk op Twitter onthult hoe de makers van de serie de levensechte hand in de serie hebben verwerkt. Het is namelijk echt een levende hand. Deze hand zit vast aan Victor Doburantu, een geduldige en geniale acteur die tijdens het maken van de film een blauw pak droeg, behalve zijn rechterhand, want die werd geschminkt voor de opnames waarin Thing voorkomt.

De creatie van Thing was dus een sterk staaltje old school special effects. De acteur lag soms op een rijdende machine om het effect van een lopende Thing extra goed te simuleren. Het grootste gedeelte van Thing werd om zijn hand heen gebouwd, maar de bewegingen hebben we toch echt aan Victor Doburantu te danken. Kijkers van de serie reageren verbaasd maar lovend over deze onthulling van de streamingdienst.

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.