Saved Read later
Deel dit bericht

De SGR-A1 is een high-tech bewakingssysteem van Samsung

Merken doen er alles aan om een impressie achter te laten bij een potentiële klant. Merken werken constant aan naamsbekendheid en daarom kennen we al die merknamen natuurlijk wel. Maar wat doen die bedrijven allemaal? Waarschijnlijk veel meer dan je weet. Ja zelfs merken die je toch echt wel dacht te kennen kunnen je zomaar verbazen. Neem Porsche, een automerk toch? Nou die maken dus ook honing! Hier is een lijstje met rare dingen van bekende merken.

Porsche – Honing

Porsche is vooral bekend van de luxe sportauto's en de laatste jaren ook van de sportieve SUV's en sedans. Minder bekend is echter de honing van Porsche. Porsche houd bijen en verkoopt de honing. In mei 2017 begon ze met het houden van bijen in Saxony, Duitsland. Toen de bijenboerderij van start ging telde ze 1,5 miljoen bijen verdeeld over 25 kolonies. In december van dat jaar had Porsche 400 kilo honing!

Porsche stopt de honing in potjes, de potjes krijgen de naam Turbienchen en worden verkocht in het costumer care center in Leipzig, Duitsland. De honing was een geweldig succes en in slechts enkele dagen was ze uitverkocht. Porsche zag er wel brood in en regelde meteen 1,5 miljoen extra bijen om de oogst het volgende jaar te verdubbelen.

De reden was voor Porsche trouwens niet het maken van winst, maar natuurbeheer. Bijen zijn cruciaal voor de agricultuur en in Duitsland beschermt bij wet. Ondanks de beschermende wetgeving verliest Duitsland jaarlijks nog miljoenen bijen. Momenteel is er zelf spraken van een te kort aan bijen in Duitsland. Porsche besloot daarom een handje te helpen.

Sony – Verzekeringen

Je zal het misschien niet verwachten, maar Sony is geen elektronica bedrijf. Het is een verzekeringsmaatschappij die ook elektronische producten maakt! Grapje, Sony is een bezige bij, het bedrijft heeft haar vingers in de muziek, entertainment, verzekeringen, bankzaken en reclame. Het grootste deel van de winst van Sony is echter wel afkomstig van de verzekeringen.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

De elektronische kant van het bedrijf doet het momenteel helemaal niet zo goed, dit hoewel je Sony waarschijnlijk van de elektronische tak van het bedrijft kent (denk aan de PlayStation). Sony peinst er overigens niet aan de elektronische tak te sluiten of te verkopen. Volgens de CEO heeft de elektronische tak de toekomst, het zit in het DNA van Sony. Bij Sony is men dan ook zeker dat de tak in de toekomst weer winstgevend zal worden.

Lamborghini—Off Road Vehicles

Lamborghini is een waar race merk, het verkoopt geniale sportwagens welke met hoge snelheid het wegdek onveilig maken. Zo begon het trouwens niet, Lamborghini begon als tractor bouwer. De sportauto's kwamen er pas na een ruzie tussen Ferruccio Lamborghini en Enzo Ferrari de grondleggers van Lamborghini en Ferrari.

Hoewel Lamborghini momenteel nog steeds tractors maakt, zijn dat niet de raarste dingen die van de band af rolden. Wat dacht je van de Lamborghini LM 001 of Cheetah? De prototypes hebben de markt nooit gehaald en toen ze samengevoegd werden ontstond de LM 002 welke je in Geneva kon zien in 1982. Vier jaar later ging de LM 002 wel in productie.

De LM 002 ziet er misschien niet uit als een sportauto maar met een V12 haalt het ding de 100 km/pu in slechts 7,8 seconde. Het design is misschien wat minder, mooi kun je het eigenlijk niet noemen. Je kon er trouwens wel lekker in slapen, het had een cargo bed!

Bekijk ook:
4 bizarre vakantiebestemmingen

Samsung—Machinegeweer

Zeg Samsung en je denkt gelijk aan dingen als televisies, huishoud apparaten, semi-conductors, telefoons en natuurlijk de anti-Apple rechtszaak. Machine geweren zal in ieder geval niet in je lijstje zitten. Raar want het bedrijf heeft toch echt een machinegeweer op de markt gebracht. Niet zo maar een machinegeweer, een heus geautomatiseerd bewakingssysteem om precies te zijn.

Ontwikkeld voor het Zuid-Koreaanse leger is het een van de vele dingen waar Samsung wel geld in zag zitten. Van pretparken, ziekenhuizen, hotels, textiel, chemicaliën, helikopter motoren en ga zo nog maar even door, Samsung doet een hoop. De SGR-A1 is slechts een van de misschien wat vreemde dingen uit de Samsung fabriek.

Samen met Techwin (een zusterbedrijf van Samsung) en een universiteit in Korea heeft Samsung dus een bijzonder wapen gemaakt: de SGR-A1. Uitgerust met camera's, afstandmeting apparatuur, spraak herkenningssoftware, en een volgsysteem heb je een machinegeweer en granaatwerper in een.

De SGR-A1 herkent een vijand, volgt de vijand, schakelt de vijand uit. Hoewel het wapen de potentie heeft om op zichzelf te werken geeft Samsung aan dat er altijd wel iemand achter een scherm zit om te bepalen of het vuur moet worden geopend. Momenteel kun je het wapen bewonderen langs de 250 kilometer lange gedemilitariseerde zonde langs de grens tussen de Korea's. Natuurlijk niet een plek om even naartoe te gaan vandaar dat we ook een video voor je hebben geplaatst.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.