De belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuwe smartphone 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuwe smartphone

Een leven zonder smartphone? Het is eigenlijk niet meer voor te stellen. Via je smartphone blijf je in contact met vrienden, shop je online en beleef je veel plezier aan social media. Waar gebruik jij je smartphone nog meer voor?

De laatstgenoemde vraag is een belangrijke vraag. Als je een nieuwe smartphone uit gaat kiezen, moet je namelijk goed nadenken over het gewenste gebruik. Waar wil je precies je nieuwe telefoon voor gebruiken en welke telefoon sluit het beste op je wensen aan? Om een nieuwe smartphone uit te kiezen, zijn er sowieso nog veel meer aandachtspunten waar je goed naar moet kijken.

Besturingssysteem

Ten eerste heb je met het besturingssysteem van de smartphone te maken. Gaat je voorkeur uit naar het besturingssysteem van Apple? Dan kun je eigenlijk alleen maar voor een iPhone kiezen. Van de iPhone zijn gelukkig veel varianten te verkrijgen, waardoor je alsnog een prima vergelijking kunt maken.

Gaat je voorkeur uit naar het besturingssysteem van Android? Dan heb je nog veel meer keuze. Zo kun je voor een smartphone van Samsung, Sony, Motorola en Xiaomi kiezen. Onder meer de Xiaomi 11T is een geliefde smartphone onder Android-liefhebbers.

Beeldschermdiagonaal

Ten tweede heb je met de beeldschermdiagonaal te maken. Ga goed na waar je je smartphone voor wilt gebruiken. Ook moet je goed nadenken over de manier waarop je je smartphone mee wilt nemen. Wil je ’m in je broekzak mee kunnen nemen? Dan kun je niet voor de allergrootste smartphone kiezen. Als je ‘m in je handtas mee wilt nemen, heb je die mogelijkheid wel.

Bekijk ook:
Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

De beeldschermdiagonaal is momenteel één van de belangrijkste aandachtspunten. Dit komt onder meer doordat de afmetingen van het scherm bepalend zijn voor het gebruiksgemak. Maar, dit komt ook doordat je tegenwoordig uit veel formaten kunt kiezen. Variërend van klein tot aan heel groot.

Wil je voor een smartphone met een ‘normaal’ beeldscherm gaan? Kijk dan eens naar de Samsung Galaxy S21 FE. Die smartphone heeft een beeldscherm dan 6,4 inch groot.

Camera

Ten derde kun je goed naar de camera(‘s) van de nieuwe smartphone kijken. Je moet onder meer goed naar de hoeveelheid camera’s kijken. Door de jaren heen zijn de smartphones van meer en meer camera’s voorzien.

Ook moet je goed naar de kwaliteit van de camera kijken. Over hoeveel megapixels beschikt de camera? En sluit dat aan op je eigen wensen? Mocht je niet al teveel foto’s met je smartphone willen maken, is dit een minder belangrijk punt.

Bekijk ook:
Welke releases kunnen we verwachten van Samsung in 2024?

Opslagcapaciteit

Ten vierde zou je goed naar de opslagcapaciteit moeten kijken. Denk je voldoende aan een opslagcapaciteit van 64 GB te hebben? Of wil je meer apps en foto’s op je smartphone op kunnen slaan? In dat geval kom je uit bij een capaciteit van bijvoorbeeld 128 GB, 256 GB of 512 GB. Als je helemaal gek wilt doen, kun je kiezen voor een capaciteit van 1 TB. Dat staat gelijk aan 1000 GB.

Batterijduur

Ten vijfde zou je goed naar de batterijduur moeten kijken. Des te hoger de capaciteit van de accu is, des te langer je op één acculading doet. Hoe lang je hier precies mee kunt doen, is uiteraard afhankelijk van het gebruik.

Onder aan de streep moet je vooral naar het gewenste gebruik kijken. Denk goed na over de manier waarop je van je smartphone gebruik wilt maken. Als je dat weet, kun je gericht naar bovengenoemde aandachtspunten kijken. Daarbij heb je uiteraard ook nog met je beschikbare budget te maken. De prijzen van de moderne smartphones lopen behoorlijk uiteen.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.