nijlpaard
Saved Read later
Deel dit bericht

Nijlpaard van Pablo Escobar doodgereden

Op een snelweg nabij Medellín, Colombia is een nijlpaard doodgereden die een afstammeling is van de nijlpaarden van de legendarische drugsbaron Pablo Escobar. De drugshandelaar had in zijn hoogtijdagen een grote groep wilde dieren naar zijn landgoed laten overvliegen, waaronder vier nijlpaarden, een mannetje en drie vrouwtjes. Een nakomeling van deze groep is nu doodgereden op een plaatselijke snelweg.

Wilde dieren rondom Hacienda Napoles

Het voormalige landgoed van Pablo Escobar ligt tussen Medellín en Bogota, en beslaat maar liefst 20 km². In de jaren ‘80 woonde de drugsbaron op dit landgoed, en had er een privé-dierentuin, een kartbaan, een stierenarena, en een privé vliegveld. Na zijn dood in december 1993 raakte het landgoed in verval, en wisten veel dieren te ontsnappen.

In de jaren erna wisten de nijlpaarden zich zeer effectief voort te planten. De dieren hebben geen natuurlijke vijanden, dus naar schatting lopen er op dit moment zo’n 200 nijlpaarden in het gebied waar Escobar zijn landgoed had. Nijlpaarden kunnen zichzelf zeer snel voortplanten, volgens de Colombiaanse autoriteiten kan een populatie in 20 jaar uitgroeien tot 1500 dieren.

Nijlpaard doodgereden op snelweg

De autoriteiten van het land hebben eerder aangegeven dat ze de dieren een gevaar voor de volksgezondheid vinden, en dat de urine en uitwerpselen de natuur en het water negatief kunnen beïnvloeden. Ze hebben laten weten dat er binnenkort 70 nijlpaarden per vliegtuig worden overgebracht naar India en Mexico. Dat nieuws komt voor het bewuste nijlpaard te laat, want hij of zij stak een snelweg in het gebied over, waarna de bestuurder van een SUV het dier niet meer kon ontwijken.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

De plaatselijke pers heeft foto’s van het gebeuren gemaakt (let op, ze zijn schokkend). De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. De Colombiaanse overheid heeft aangegeven dat er snel maatregelen worden getroffen met betrekking tot de wilde dieren die in het gebied vrij rondlopen. Naast een complete dierentuin had de drugsbaron ook paarden. Hij heeft ooit vleugels en een hoorn op een paard laten bevestigen omdat zijn dochter een eenhoorn wilde. Ook dit dier overleefde het niet.

nijlpaard escobar

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.