Nieuwe bizarre trend: schrijven met gedetineerden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuwe bizarre trend: schrijven met gedetineerden

We zien het de laatste tijd steeds vaker voorbijkomen, Nederlandse vrouwen die een zogenoemde ‘’pen pal’’ hebben. Maar dan niet een vriendje of vriendinnetje die ze 10 jaar geleden op de camping hebben leren kennen zoals de meeste van ons. Nee, ze schrijven brieven naar gedetineerden in Amerikaanse gevangenissen Er is zelf een officiële website voor: writeaprisoner.com, waar ook veel Nederlandse vrouwen op zitten.

Er is zelfs een website die je gedetineerden laat kiezen

Op deze website kan je filteren op geslacht, leeftijd, locatie, etniciteit en religie. Daarna kan je door pagina na pagina scrollen met allerlei mensen die vastzitten voor allerlei misdaden. Je kan van elke gedetineerde zien waar voor ze vast zitten en hoe lang. We kunnen ons voorstellen dat je misschien een beetje de kriebels krijgt van het idee met een moordenaar of verkrachter te schrijven, daarom is het wel fijn dat je van tevoren kan zien wat iemand op zijn kerfstok heeft.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Overigens is het niet zo dat vrouwen die schrijven naar gedetineerden per definitie op zoek zijn naar een liefdesrelatie. Er zijn heel veel verschillende redenen om aan zo’n ‘’pen pal’’ te beginnen. Sommige vrouwen vinden het interessant om met iemand te communiceren die een heel ander leven leidt dan zij, andere vrouwen vinden het sneu dat de mannen voor relatief kleine vergrijpen zo lang vast moeten zitten en willen ze een hart onder de riem steken.

Het is een beetje raar, maar het heeft echt zin

Er is onderzocht en bewezen dat het voor de gedetineerden vele voordelen heeft om te schrijven met iemand van buiten de gevangenis. De meeste mannen komen uiteindelijk ook weer vrij en dan is het heel goed om een lijntje met de buitenwereld gehad te hebben. Ook is eenzaamheid een groot probleem in gevangenissen. Familie en vrienden trekken vaak de handen van iemand af en dan is het heel fijn dat ze iemand hebben die ze het gevoel geeft dat ze waardevol zijn voor iemand anders.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Goede banden buiten de gevangenis kunnen bijdragen aan meer motivatie om op het rechte pad te blijven als ze eenmaal weer buiten de gevangenismuren staan. Veel vrouwen vormen echte en hechte vriendschappen met de mannen die ze schrijven en uiteraard kunnen er ook echte relaties ontstaan.

Lijkt het je wat en zou je zelf ook wel eens een brief willen schrijven, of gruwel je van het idee alleen al?

2 Comments

  1. Miranda pureveen Reply

    Hallo ik schrijf al langer met een lang gestrafte in Amerika …en het doet ons beide goed ..ik adviseer andere brouwen om het ook te doen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.