Deze 737 mensen zitten in een Amerikaanse dodencel 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze 737 mensen zitten in een Amerikaanse dodencel

We hebben allemaal wel eens gehoord van ‘death row’, de plek waar de ergste criminelen van de Verenigde Staten zitten te wachten op hun executie. Soms komt er een klein bericht in de krant voorbij waarin staat dat een gedetineerde een dodelijke injectie heeft gekregen en is geëxecuteerd door de Amerikaanse staat voor de misdaden die hij of zij (wel of niet) heeft gepleegd. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Ter dood veroordeeld

Mensen die ter dood worden veroordeeld zitten vast voor ernstige vergrijpen zoals moord. Nadat de veroordeelde het vonnis heeft gekregen verhuist hij of zij naar de beruchte ‘death row’ cel in de penitentiaire inrichting om daar te wachten op de datum van zijn of haar executie. Deze cellen zijn sober, sommige gedetineerden smeken na jaren afzondering om de dood.

Een laatste maaltijd

Als de gedetineerde de executiedatum te horen heeft gekregen dan is het wachten op de dag des oordeels. De avond voor de executie krijgt de ter dood veroordeelde een laatste maaltijd die hij of zij zelf uit mag kiezen. Sommigen bestellen een bucket gefrituurde kip en een aardbei milkshake, anderen een gekookt kind, en er was ooit iemand die om de gebakken vagina van de aanklager vroeg, maar logischerwijs maken ze over het algemeen alleen kans op die gefrituurde kip plus milkshake.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

De laatste woorden

Lange tijd was de elektrische stoel een populair middel om de gedetineerde te executeren. De laatste woorden van veroordeelde James French waren ‘French fries’, waarna de knop werd omgezet. Anderen spreken tot familie en vrienden, anderen glimlachen alleen, maar ze krijgen altijd de kans op een laatste woord.

https://www.youtube.com/watch?v=2oiT9t876h0

De dodelijke injectie

De gaskamer werd ook lange tijd gebruikt, maar tegenwoordig wordt er veelal gebruik gemaakt van de dodelijke injectie. De gedetineerde wordt vastgebonden waarna hij of zij een dodelijke mix van slaapmiddel en gif wordt toegediend. Daarna is het over en uit voor de gedetineerde, het vonnis is uitgevoerd.

Deze 737 mensen zitten in een Amerikaanse dodencel 14

Dit zijn de mensen die nu op hun executie wachten

Zoals beloofd plaatsen we in dit artikel een link naar de website waarop alle gedetineerden staan die wachten op hun dood. Als je op de foto van de veroordeelde klikt dan zie je de naam en de misdaad waarvoor diegene is veroordeeld. Dit zijn de mensen die nu op hun executie wachten.

Bekijk ook:
Dit is het gigantische vermogen van zangeres Alicia Keys

Bekijk ook:

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.