Saved Read later
Deel dit bericht

6 creatieve drugssmokkel methodes

Smokkelaars bedenken van alles om drugs zo goed mogelijk te verstoppen. Ze hebben natuurlijk geen zin om gepakt te worden en voor lange tijd achter slot en grendel terecht te komen. In sommige landen krijg je voor het smokkelen van drugs zelfs de doodstraf! Hoewel de smokkelaars er alles aan doen om buiten zicht te blijven met de drugs, doet de douane er natuurlijk alles aan om de drugs te vinden. Soms komen ze vrij bizarre smokkel methodes tegen, reden voor deze lijst. Hier zijn de meest bizarre manieren waarop criminelen drugs probeerde te smokkelen!

Tussen het gips

6 creatieve drugssmokkel methodes 21

In maart 2009 kwam op het vliegveld van Barcelona, Spanje een 66 jaar oude Chileen aan. De grenswachten arresteerde de man voor het smokkelen van drugs. De man probeerde onder de douaniers uit te komen door te doen alsof zijn been gebroken was. De man moest gelijk mee naar het ziekenhuis voor een x-ray, dit omdat er vage vormen in het gips aanwezig waren.

Het leek erop dat het gips niet van hard pleister was gemaakt maar van een ander zachter materiaal. De douane deed een test om te kijken waarvan het materiaal gemaakt was, de test sloeg positief uit op cocaïne. Bij verdere controle kwam de douane ook zes bier blikken vol cocaïne tegen in het bezit van de man. De krukken waarmee de man kracht bijzette dat zijn been gebroken was bleken hol van binnen en je raad het al, er zat cocaïne in.

De x-ray liet trouwens zien dat de man een gebroken been had, men ging er vanuit dat de man zijn been zelf gebroken had om zo te kunnen smokkelen. In totaal trof de douane voor ongeveer 450.000 euro aan cocaïne aan bij de man.

In een onderzeeër

6 creatieve drugssmokkel methodes 22

In september 2019 vond de Amerikaanse kustwacht een onderzeeër van 12 meter lang. De onderzeeër kwam vanuit de oceaan en was onderweg naar het vaste van de Verenigde Staten. In de onderzeeër trof de kustwacht 5.444 kilo cocaïne aan met een straatwaarde van 165 miljoen dollar. Vier Colombiaanse burgers waren tevens gevonden in de onderzeeër welke meteen werden gearresteerd voor de drugssmokkel.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom jij er bij de zelfscankassa altijd wordt uitgepikt

De onderzeeër methode is de laatste jaren aan het stijgen in populariteit. De onderzeeërs zijn erg duur en dus gaat men er vanuit dat alleen de kartels gebruik maken van deze manier van smokkel.

In juni 2018 kwam de kustwacht nog een onderzeeër op het spoor. Aan boord troffen ze dit maal meer dan zes duizend kilo cocaïne aan. In totaal onderschepte ze dat jaar 14 onderzeeërs met in totaal meer dan 17 duizend kilo cocaïne en bijna een halve kilo wiet. De gecombineerde waarde is geschat op 569 miljoen dollar.

De drugs duif

6 creatieve drugssmokkel methodes 23

In mei 2017 vingen de autoriteiten in Koeweit een duif. De duif had een rugzak om met daarin 178 pillen met ketamine. Voor de vangst waren de autoriteiten gewaarschuwd dat er met duiven drugs zou worden gesmokkeld. Dit was echter de eerste keer dat het lukte om een drugs duif te vangen.

Hoewel dit de eerste drugs duif in Koeweit was hebben gevangenis bewakers eerder dat jaar in Brazilië een duif gevangen met een telefoon op zijn rug. De duif staat er om bekend dat ze een goed gevoel hebben met betrekking tot richting (naar hun huis). In de tijd van de Romeinen werden ze al ingezet als post duiven, nu dus vooral als drugs duiven.

Het is niet bekend of de duivensmokkel ook tot arrestaties heeft geleid in Koeweit of Brazilië.

Drone smokkel

6 creatieve drugssmokkel methodes 24

Drones zijn de laatste jaren erg populair bij smokkelaars. Ze vliegen immers vaak zonder problemen de grenzen over. De Amerikaanse grens met Mexico is een ware hotspot geworden voor deze manier van smokkel. De douane gaat er vanuit dat er elke dag minimaal 10 drones met drugs de grens over vliegen.

In januari 2018 arresteerde de grenswachten een 25-jarige man welke een celstraf kreeg van 12 jaar voor het smokkelen van drugs met een drone tussen San Diego (VS) en Tijuana (Mexico). De drone bleek in totaal bijna zes kilo aan methamphetamine bij zich te hebben. Sinds deze arrestatie volgde er nog 500 andere arrestaties voor het vliegen met drones waar drugs op of in zat. De maximale straf voor de smokkel kan oplopen tot een levenslange gevangenisstraf.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Borstimplantaten

6 creatieve drugssmokkel methodes 25

In februari 2016 arresteerde grenswachten in Duitsland een Colombiaanse vrouw. Ze was vanuit Colombia naar de luchthaven van Frankfurt gevlogen en bleek drugs bij zicht te hebben. Ze vonden 1 kilo cocaïne verstopt in de borstimplantaten van de vrouw. De douane zag dat de vrouw littekens onder haar borsten had, een teken van een recentelijke ingreep.

Na haar arrestatie zijn in het ziekenhuis haar borstimplantaten verwijdert en wat bleek in elke borst zat 500 gram cocaïne verstopt. De vrouw gaf na de vondst toe dat ze drugs probeerde te smokkelen om te kunnen zorgen voor haar drie kinderen. De drugs zou vanuit Duitsland naar Spanje worden gebracht. Een dokter in Colombia had de drug in de borst implantaten gestopt en deze in de borsten van de vrouw ingebracht.

De Duitse douane was geschokt dat er op zo een manier drugs gesmokkeld was. Een woordvoerder liet weten dat het de eerste keer was dat de douane deze smokkelmethode tegen het lijf liep. De straat waarde van de drugs was geschat op ongeveer 100.000 euro.

Drugs kunst

6 creatieve drugssmokkel methodes 26

In januari 2017 kwam er een pakketje aan bij de post in Cincinnati, Ohio, Verenigde Staten. Het pakketje droeg het label Mexicaanse stenen kunst. Toen het pakketje door de autoriteiten onderzocht was en open gebroken kwam er 22 kilo methamphetamine tevoorschijn. De straatwaarde? ongeveer 100.000 dollar.

Tot op heden is er niemand gearresteerd voor de drugsvangst. Drugs in kunst verstoppen komt trouwens vaker voor. Drugs zit vaak in beelden, antiek maar ook in bijvoorbeeld een schilderij.

In maart 2020 kwam de douane in de VS nog 8 schilderijen met methamphetamine verstopt in het houtwerk tegen. In totaal ging het om 4 kilo met een waarde van ongeveer 16.000 dollar.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.