Man is hardrijders zat en maakt eigen flitspaal 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Man is hardrijders zat en maakt eigen flitspaal

Sjaak woont al jaren in een straat in Nijmegen waar de auto’s regelmatig met een veel te hoge snelheid doorheen scheuren. Sjaak en zijn buurtgenoten proberen al zeven jaar aan de bel te trekken, maar de gemeente Nijmegen geeft weinig gehoor aan de klachten. Ook de politie en handhaving doet er maar weinig aan. Dit kwam Sjaak zo zijn keel uit dat hij besloot dan het heft maar in eigen handen te nemen. Hij stak zijn handen uit de mouwen en bouwde met hout en pvc-buizen  zelf een flitspaal.

Volgens Sjaak is niet alleen het hardrijden het probleem, maar ook de bijkomende herrie en fijnstofuitstoot. De mensen uit de buurt kunnen zelfs niet meer met hun raam open slapen vanwege de stank. Het effect van de flitspaal is merkbaar en er rijden ook daadwerkelijk minder auto’s te hard door de straat. De flitspaal van Sjaak staat zelfs op Flitsmeister, een app die je laat zien waar flitspalen zich bevinden.

Bekijk ook:
Snelheid, explosieven, en dodelijke risico's: De keiharde realiteit van plofkraken

Sjaak gaat viraal

De flitspaal van Sjaak is viraal gegaan wat nu helaas wel net het tegenovergestelde effect heeft van wat hij wilde bereiken. Veel mensen weten nu namelijk dat het nep is en rijden dus alsnog gewoon te hard door de straat heen. Handhavers hebben hem nu zelfs verteld dat hij de paal moet weghalen anders kan hij rekenen op een boete van maar liefst 240 euro.

Sjaak gaat het hier echter niet bij laten zitten en hij blijft zich onverminderd inzetten voor trajectcontrole.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.