in

Man is hardrijders zat en maakt eigen flitspaal

De gemeente gaf weinig gehoor aan zijn klachten

Sjaak woont al jaren in een straat in Nijmegen waar de auto’s regelmatig met een veel te hoge snelheid doorheen scheuren. Sjaak en zijn buurtgenoten proberen al zeven jaar aan de bel te trekken, maar de gemeente Nijmegen geeft weinig gehoor aan de klachten. Ook de politie en handhaving doet er maar weinig aan. Dit kwam Sjaak zo zijn keel uit dat hij besloot dan het heft maar in eigen handen te nemen. Hij stak zijn handen uit de mouwen en bouwde met hout en pvc-buizen  zelf een flitspaal.

Volgens Sjaak is niet alleen het hardrijden het probleem, maar ook de bijkomende herrie en fijnstofuitstoot. De mensen uit de buurt kunnen zelfs niet meer met hun raam open slapen vanwege de stank. Het effect van de flitspaal is merkbaar en er rijden ook daadwerkelijk minder auto’s te hard door de straat. De flitspaal van Sjaak staat zelfs op Flitsmeister, een app die je laat zien waar flitspalen zich bevinden.

Bekijk ook:
Video: Grappige filmpjes van honden en katten

Sjaak gaat viraal

De flitspaal van Sjaak is viraal gegaan wat nu helaas wel net het tegenovergestelde effect heeft van wat hij wilde bereiken. Veel mensen weten nu namelijk dat het nep is en rijden dus alsnog gewoon te hard door de straat heen. Handhavers hebben hem nu zelfs verteld dat hij de paal moet weghalen anders kan hij rekenen op een boete van maar liefst 240 euro.

Sjaak gaat het hier echter niet bij laten zitten en hij blijft zich onverminderd inzetten voor trajectcontrole.

Geschreven door Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Doodgewaande man duikt na vijf jaar weer op

Ed sheeran vader

Ed Sheeran vader geworden