Doodgewaande man duikt na vijf jaar weer op 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Doodgewaande man duikt na vijf jaar weer op

De inmiddels veertig jarige Ricardas Puisys verdween vijf jaar geleden spoorloos.In augustus 2015 kreeg de politie van Litouwen verontrustende berichten binnen dat Ricardas, toen 35 jaar oud, in gevaar zou zijn. Hij woonde toentertijd in Engeland en was al een aantal keer verhuisd omdat hij zou worden afgeperst. Een paar maanden daarna werd hij voor het laatst gezien in Cambridgeshire, waar hij in het gezelschap verkeerde van een paar mannen uit Litouwen. Daarna heeft niemand meer wat van hem vernomen.

De politie nam de zaak zeer serieus en startte een onderzoek. Er was geen enkel teken van leven en de politie vreesde dat ze te maken hadden met een moordzaak. Vijf jaar lang was het onderzoeksteam bezig met de verdwijning, maar er was geen lichaam en er waren ook geen verdachten. Er kwamen wel aanwijzingen binnen maar die leidden allemaal niet tot het vinden van Ricardas of tot eventuele verdachten.

Bekijk ook:
Amerika's Sneeuwdessert: Culinaire Innovatie of Ongezond Experiment?

Onopgeloste puzzel

Vijf jaar lang was de verdwijning van Ricardas Puisys een puzzel die de politie niet op kon lossen. Eind juni kwam er echter een einde aan de puzzel nadat de politie een tip binnen kreeg dat Ricardas zich in een bos gehuisvest zou hebben. Ze gingen achter deze tip aan en vonden Ricardas op 1 juli inderdaad in een bos.

Verstoppertje spelen

Ricardas had zich goed verstopt en leefde een geïsoleerd bestaan in de bossen van Wisbech, 60 kilometer ten noorden van Cambridge. Waarschijnlijk is hij de bossen ingevlucht om te ontsnappen aan de mensen die hem probeerden af te persen. De man had al heel lang geen contact gehad met andere mensen.

De politie is nu pas met het nieuws naar buiten gekomen omdat ze Ricardas wilden beschermen tegen de mensen die hem kwaad willen doen. Inmiddels hebben ze voldoende beschermingsmaatregelen getroffen om te zorgen dat Ricardas veilig blijft. Hij is ongedeerd en hij krijgt de juiste steun om zijn extreme leefomstandigheden van de afgelopen vijf jaar te kunnen verwerken.

Bekijk ook:
Man prikt ruim 100 autobanden lek: dit zijn de maximale straffen voor materiële schade

Het onderzoek naar wie Ricardas wat wilde aandoen en waarom gaat onverminderd door.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.