kippenvleugeltjes
Saved Read later
Deel dit bericht

Kantinejuffrouw steelt voor 1,5 miljoen aan kippenvleugeltjes

Als er iemand is die haar vingers af kan likken bij een partij gefrituurde kippenvleugels dan is dat kantinejuffrouw Vera Liddell wel. Ze gaat op dit moment het internet over door haar roof van 1,5 miljoen dollar(!) aan kippenvleugels. We weten dat ook kip door de huidige inflatie flink aan de prijs is, maar deze diefstal is een stuk groter dan een bucket van KFC. Wij kunnen een drumstick wel waarderen, dus namen we dit bericht even onder onze vleugels.

Kantinejuffrouw op een middelbare school in Chicago

Vera Liddell was tot voor kort ‘food service director’, dat is een duur woord voor kantinejuffrouw. Ze werkte op een middelbare school in Chicago, en daar verkocht ze onder andere kippenvleugels (daar worden ze simpelweg Wings genoemd). Het zal voor de meeste werkgevers geen probleem zijn als je als kantinemedewerker een keertje een kippenvleugeltje steelt, want ze zijn nu eenmaal heerlijk.

Het wordt een andere zaak als je in een tijdsbestek van 1,5 jaar 11.000 dozen vol met kippenvleugeltjes achterover drukt. De kosten van de kip declareerde ze simpelweg. Dat kon omdat ze verantwoordelijk was voor de in- en verkoop van de producten voor de schoolkantine. Ze liet de dozen met kip simpelweg op school afleveren, waarna ze deze mee naar huis nam.

Anderhalf miljoen euro aan kippenvleugeltjes

Ze werd gepakt toen de boekhouder van de middelbare school zag dat er wel heel veel kosten werden gemaakt aan de inkoop van kip. Toen ze de verkoop ernaast legden kwamen ze tot de ontdekking dat er niets extra verkocht werd, waarna ze de complete boekhouding van de afgelopen jaren erbij pakten. Zo kwamen de bedrijfsmanager en de boekhouder erachter dat Vera Liddell verantwoordelijk is voor de enorme kostenpost.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

De kantinejuffrouw werd gearresteerd, waarna ze een volledige bekentenis aflegde. Ze heeft echter niet verklaard wat ze met al die dozen kip heeft gedaan. Het vermoeden is uiteraard dat ze de kip al die tijd heeft doorverkocht, en daar een aanzienlijk bedrag mee heeft verdiend. In Amerika houden ze wel van een barbecue, dus het kan ook zo zijn dat haar hele buurt heeft mee kunnen genieten van de ontvreemde kip.

chicken wings kippenvleugeltjes

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.