Ik snij je keel vast door, dan bespreek ik dat gelijk met mijn psych 10
Saved Read later
Deel dit bericht

Ik snij je keel vast door, dan bespreek ik dat gelijk met mijn psych

De bovenstaande kop kan zomaar een gedachten zijn geweest van een Nederlander die vastzit in de Brusselse Sint Gillis gevangenis. Onze landgenoot sneed daar afgelopen vrijdag zonder pardon de keel van zijn celgenoot door. Dit deed hij vlak voor zijn afspraak met de psychiater. De koelbloedige moord werd pas ontdekt toen de cipiers de Nederlander terug brachten naar zijn cel.

Celblok D: gezelligheid in de duocel

De Belgische Sint Gillis gevangenis kent een extra afdeling die ook wel celblok of vleugel D genoemd wordt. Deze afdeling betreft een medisch centrum waar psychiatrische en ontoerekeningsvatbare boeven veilig op worden geborgen komen. Tenzij ze gebruik maken van een duocel dan.

Hoewel het romantisch klinkt, boterde het niet écht lekker tussen de ontoerekeningsvatbare Algerijn en de psychotische Nederlander. Een meningsverschilletje over de kleur van de pionnen op het Mens-Erger-Je-Niet bord kan namelijk zomaar een aanleiding zijn voor een mesje dat uitschiet. Richting de keel van de celgenoot wel te verstaan. Of het daadwerkelijk om een bordspel ging is nog niet duidelijk.

De celdeur werd dichtgegooid waarna hij een uur later vol afschuw werd geopend

Wel is bekend geworden dat de Nederlander al ruim voor de afspraak met zijn psychiater de keel van zijn kamergenoot opengereten moet hebben. Daarna heeft hij het lijk verstopt onder een laken. De bewaking kon daarom niet direct iets opvallends opmerken toen ze de Nederlander uit zijn cel plukte voor zijn afspraak.

Bekijk ook:
Bizar: halfnaakte vrouw drinkt bier uit de bek van een dode vis

De deur van de cel is vervolgens dichtgegooid waarna hij even later weer vol afschuw werd opengedaan. Dit gebeurde toen de Nederlander na zijn “therapie” werd teruggebracht. Een stevige pleister mocht helaas niet meer baten. De Algerijn was inmiddels overleden aan zijn verwondingen.

Zelfmoord of horrorscenario met een bot mes

Volgens het Belgische parket én de plaats delict onderzoekers, moet het nog officieel worden vastgesteld dat de Nederlander de moord op zijn geweten heeft. Toch lijkt zelfmoord zo goed als uitgesloten gezien de aard van de verwonding. De keel van de Algerijn moet namelijk doorgesneden zijn met een mes. Nee, in België doen ze blijkbaar niet aan plastic bestek op de psychiatrische afdeling. Natuurlijk zal het ook geen scherp steakmes zijn geweest. Eerder een goedkoop metalen mes met zo’n afgesleten “kartelrandje”, als je daar al van mag spreken.

Zo’n mes waarmee je met de beste wil van de wereld nog niet eens een zacht bolletje overmidden krijgt. Het doorsnijden van de keel zal dus best wat doorzettingsvermogen gekost hebben. De Nederlander is verhoord en zit momenteel nog steeds vast. De Brusselse politie heeft laten weten dat ze voor een eenpersoonskamer gekozen hebben in plaats van voor een duocel.

994

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.