in

Marechaussee arresteert 26 klimaatactivisten op Schiphol

Greenpeace wil een klimaatplan van Schiphol

SCHIPHOL- De marechaussee heeft zaterdag zesentwintig klimaatactivisten gearresteerd die een poging deden een klimaatplan van Schiphol af te dwingen. Urenlang zijn marechaussees bezig geweest met het weghalen en aanhouden van actievoerders van Greenpeace uit Schiphol Plaza.

Demonstratie Schiphol Plaza

De marechaussee heeft zaterdag in de stationshal van Schiphol 26 klimaatactivisten gearresteerd. Eerder op de dag waren er rond de tweehonderd mensen in de hal van Schiphol Plaza aan het demonstreren met als doel het afdwingen van een klimaatplan van Schiphol. Het grootste deel van de demonstranten is volgens de marechaussee ‘bestuurlijk verplaatst’ naar locaties ver van Schiphol, onder meer naar station Santpoort Noord ten noorden van Haarlem. De afgevoerde actievoerders hebben voor nu een gebiedsverbod van 48 uur gekregen.

Greenpeace

Greenpeace vindt dat Schiphol te weinig maatregelen treft tegen klimaatverandering. „We zitten midden in een klimaatcrisis, maar grote vervuiler Schiphol krijgt ruim baan om door te groeien en nóg meer te vervuilen”, schrijft de milieuorganisatie. Ook is de organisatie van mening dat het aantal vluchten moet verminderen en dat de korteafstandsvluchten vervangen moeten worden door treinen. Daarnaast willen de actievoerders dat Lelystad Airport niet opengaat en dat vliegtickets duurder worden.

Geschreven door Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik snij je keel vast door, dan bespreek ik dat gelijk met mijn psych

Elliott? E.T phone home again