Het bleken van vagina’s wordt steeds normaler

0 Shares

Er lijkt een opmars te zijn voor een redelijk vreemd fenomeen. Het bleken van je vagina. Net als het wegwerken van rimpels met botox en het opvullen van lippen met fillers is ook het bleken van je vagina tegenwoordig “gewoon” een mogelijkheid. De kleur van je vagina kan je simpelweg gewoon niet aanstaan, en ja je voelt hem al aankomen, waarom laat je je flamoes dan niet gewoon bleken?

Bleken van geslachtsdelen? Serieus?

Ja. Het is niet meer alleen het bleken van de tanden tegenwoordig. Zo waren er al producten op de markt om je anus te bleken. Ja, dit is echt serieus waar. Want je anus, penis en vagina zijn nét even iets donkerder dan de rest van je huid. Dus, dachten sommige mensen, het wordt tijd om daar iets aan te doen. Want waarom zou je je tanden wel laten bleken en je geslachtsdelen niet? Hoe lichter, hoe beter.

Bekijk ook:
De waarheid over vulva’s en vagina’s

Die donkerdere kleur heeft een reden

Wat veel mensen niet weten is dat de huid bij en om de vagina en penis donkerder is met een reden. De huid is hier namelijk elastischer. Trek je de boel strak? Dan zie je meteen al dat je huid een stuk lichter wordt. Doordat de huid dichter op elkaar zit in slappe of ontspannen toestand lijkt de huid nou eenmaal donkerder. Eigenlijk is je huid rondom de geslachtsdelen helemaal niet zoveel donkerder, het lijkt alleen maar zo door de huidplooien.

Waar is de body positivity als het gaat om geslachtsdelen?

Body positivity is iets waar het natuurlijk ook al tijden over gaat. We moeten blij zijn met ons lichaam. En laten we heel eerlijk zijn: het laten bleken van je vagina doe je natuurlijk niet zomaar. Grote kans dat je niet helemaal heppiedepeppie bent met je lichaam. Maar waarom? Ieder mens is uniek, en tsja, ook de geslachtsorganen horen daar nou eenmaal bij. Het hebben van een geslachtsdeel dat qua huidskleur iets donkerder is dan je eigen huidskleur is dus helemaal niet vreemd. Sterker nog, het hoort echt gewoon zo te zijn.

Toch je vagina laten bleken? Sure

Het laten bleken van je vagina is minder gevaarlijk dan je zou denken. Er zijn tal van manieren voor. Zo kun je bijvoorbeeld naar een gespecialiseerde kliniek gaan, maar je kunt er ook gewoon voor kiezen om het zelf thuis te doen. Er zijn tal van huidbleekmiddelen op de markt waarmee je je intieme plekken gewoon zelf kunt bleken. Belangrijk hierbij is wel dat je gaat voor een natuurlijke bleekcrème. Deze natuurlijke crèmes bevatten namelijk natuurlijke ingrediënten en zijn om die reden niet echt schadelijk voor je huid.

Bekijk ook:
Vaginisme, een nachtmerrie voor vrouwen

Echt niet tevreden met je lichaam?

Natuurlijk is het bleken der vagina maar één van de dingen die we zo gemakkelijk kunnen laten doen aan ons lichaam. Zoals we al eerder zeiden vliegen de botoxjes en fillers ook gewoon nog steeds over de toonbank. Maar als je echt niet tevreden bent met je lichaam, waarom vraag je je dan niet af waarom dat zo is? Wat is de reden van je ontevredenheid en hoe kun je dat eventueel oplossen? We raden in dat geval altijd aan om contact op te nemen met een psycholoog die je hierbij kan helpen. Het belangrijkste is namelijk dat jij lekker in je vel zit, ook als dat vel op de gebruikelijke plekjes iets donkerder is.

Wees voorzichtig met dat gebleek

De huid rondom je vagina en de schaamlippen zijn ontzettend kwetsbaar. Zorg er dan ook voor dat je, wanneer je je vagina laat bleken, geen chemische troep gebruikt. Hoe zonde zou het zijn als je na het bleken van je vagina helemaal niets meer voe
lt daaronder? Daarnaast zijn er dus ook echt mensen die zich hebben gespecialiseerd in het bleken van de huid. Zo is er op internet ook van alles te vinden over eventuele laserbehandelingen. Maak in ieder geval een weloverwogen keuze, mocht je dit willen gaan doen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

40
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.