De toegevoegde waarde van VoIP 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De toegevoegde waarde van VoIP

Bellen via het internet met een kraakheldere verbinding: dat is VoiP in het kort. VoIP is niks nieuws en bestaat al vele jaren. Toch heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen en is het inmiddels een goed alternatief voor het gebruik van zakelijke telefonie. Met VOIP-telefonie wordt er via het internet gebeld en heeft u de beschikking over vele opties en functies met betrekking tot het instellen van keuzemenu’s en andere optimalisering.

Wat voor voordelen biedt VoIP?

VOIP staat voor Voice Over Internet Protocol. Met deze manier van telefoneren belt u via IP-adressen naar uw contactpersonen, klanten of relaties.  Het gebruik van VoIP telefonie kent vele voordelen. Een van de grootste voordelen is dat VoIP grenzeloos contact en een optimale bereikbaarheid  biedt. Doordat VoIP gebruik maakt van  IP-adressen kunt u overal waar u internet heeft bellen via de laptop. U bent met VoIP altijd en overal bereikbaar. Het enige wat u nodig heeft is een goede internetverbinding.  U hoeft niet bang te zijn voor ruis of een wegvallende verbinding, VoIP telefonie staat er namelijk om bekend dat het een kraakheldere gesprekskwaliteit biedt. Daarnaast kunt u een onbeperkt aantal gesprekken via VoIP voeren over één netwerkverbinding . Andere voordelen zijn de extra functionaliteiten  die deze manier van telefoneren biedt. Zo kunt u niet alleen bellen via IP-adressen, maar kunt u ook gemakkelijk gesprekken doorschakelen. Het maakt daarbij niet uit of u nu thuis bent of op vakantie. Ook kunnen meerdere vestigingen in binnen- of buitenland allemaal op dezelfde VoIP centrale worden aangesloten. Het laatste voordeel wat de toegevoegde waarde aantoont is dat u belt via data. Hierdoor kunt u ook eenvoudige internationale telefoontjes plegen tegen een lager tarief dan de gebruikelijke belkosten.

Eenvoudige installatie

Als u als ondernemer gebruik wilt maken van VoIP is de eerste stap het afsluiten van een abonnement bij een aanbieder van VoIP. U krijgt dan een ontvanger die u kunt aansluiten op de VoIP centrale.  De VoIP telefoon kunt u eenvoudig op een poort van de laptop of PC aansluiten. Wilt u een telefoongesprek voeren? Het gesprek wordt als internetpakketje razendsnel verzonden naar de ontvanger en bij de ontvanger omgezet naar audio. Via de ingebouwde microfoon in uw laptop kunt kunt u eenvoudig gesprekken voeren. Kortom, VoIP telefonie biedt u als ondernemer flexibiliteit om overal vandaan te bellen, staat garant voor een hoge gesprekskwaliteit en heeft een groot aantal mogelijkheden zoals goedkoper naar het buitenland bellen. Wanneer u op zoek naar zoek bent naar manier om uw zakelijke telefonie in te richten is VoIP een zeer goede keus.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.