Hoe zeldzaam is jouw verjaardag? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe zeldzaam is jouw verjaardag?

Wist je dat op sommige dagen veel minder mensen jarig zijn dan op andere dagen? Er zijn namelijk heel wat dagen waarop gemiddeld veel meer of minder kinderen worden geboren. Lees snel verder als je wilt weten wat de meest en minst voorkomende verjaardagen zijn! Heb jij een zeldzame verjaardag?

Het YouTube kanaal WatchData zocht uit op welke dagen de minste en meeste verjaardagen plaatsvinden:

Bekijk ook:
Top 10 bizarre trouwjurken

Zeldzame en minder zeldzame verjaardagen

Je bent waarschijnlijk niet jarig op 29 februari, want deze dag komt slechts eens in de vier jaar voor. Hierdoor zijn de minste mensen jarig op deze dag en daardoor is de kans dat je op 29 februari jarig bent ongeveer 1 op de 1.470.

Het is ook niet waarschijnlijk dat je jarig bent op 25 december, want dit is de op één na zeldzaamste verjaardag. Volgens het YouTube account is de kans namelijk 1 op 625 dat iemand op deze dag jarig is.

De meest voorkomende verjaardagen vind je in de maand september. Er zijn namelijk relatief veel kinderen geboren op 10, 17 19, en 20 september. Als je op 9 september jarig bent, dan heb je de meeste lotgenoten van iedereen. Dat komt doordat 9 september bekend staat als de dag waarop de meeste mensen jarig zijn.

Op welke dag ben jij geboren?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.