in

CoolCool NiceNice

De industriële woningstijl: meer dan ooit trendy

Herinner jij je nog de eerste loftwoningen of industriële panden die omgebouwd werden tot woning? En uiteraard moest je interieur dan ook industrieel zijn. Het ging dan werkelijk over oude fabriekslampen, gerecupereerde zitbanken of zelf in elkaar gestoken tafels. Na een tijdje werden deze (tweedehands) objecten schaars en onbetaalbaar. Gelukkig zijn producenten van meubels en accessoires nieuwe modellen gaan vervaardigen, en dit op basis van oude ontwerpen. Of ze ontwierpen nieuwe modellen die toch nog aan de eisen van een stoer industrieel uiterlijk voldoen. Welke meubelen of accessoires kies jij?

Industriële meubelen en accessoires: echte blikvangers

Elk object dat bedoeld is voor de industriële woninginrichting is een pareltje op zich. Elk meubelstuk of accessoire, decoratie of verlichting verdient dan ook om volledig in de picture geplaatst te worden. Als je bijvoorbeeld industriele vloerlampen bekijkt, zijn ze met geen enkele andere stijl te vergelijken qua karakter en uitstraling.

Het zijn niet zomaar gewone lampen die enkel in een hoek staan om licht te geven. Neen, het zijn echte pronkstukken die als volwaardig interieurelement mogen beschouwd worden. Of bekijk bijvoorbeeld eens het grote aanbod industriele boekenkasten. Waar in andere stijlen een boekenkast vaak als extra opbergruimte dient en ergens op een verloren plek geplaatst wordt, zijn industriële boekenkasten ware meubelstukken en soms ook wel de belangrijkste kast in een kamer. Dit geldt voor alle industriële objecten. Het zijn blikvangers waar je gewoon niet naast kunt kijken.

Bekijk ook:
Wist jij dat regen geurloos is? Dit is wat jij wel ruikt!

Hoe evolueert de trend van de industriële woonstijl?

Zoals al even aangegeven in dit artikel zien we langzaam maar zeker dat pure grove industriële meubelen en accessoires ook in andere interieurs hun weg vinden. In een moderne of Scandinavische woning vormen het mooie contrasten met de strakke witte muren of met blank hout.

In een vintage interieur doen industriële items nostalgisch aan en soms lijkt het of ze er al decennia lang aanwezig zijn. De industriële stijl zelf is ook aan het evolueren en we zien dat inrichters veel meer overdacht te werk gaan. Meubelen en accessoires worden zorgvuldig uitgekozen en op strategische plekken in huis geplaatst. Alles wordt op elkaar afgestemd zodat er uiteindelijk een mooi en stijlvol geheel ontstaat.

Hoe volg jij het beste de trend?

In de industriële woninginrichting is het vrij makkelijk om de verschillende elementen op elkaar af te stemmen. Het enige waar je als inrichter dient op te letten is dat je consequent bent in je keuzes. Ga je voor strakke stoere lijnen, zware vierkante metalen poten, dikke grove tafelbladen, roestkleurige of beton-look afwerking en veel metaal? Dan ga je voor de grove industriële stijl. Hierbij zijn bijvoorbeeld oude onderdelen van machines, decoratieve metalen muurplaten en hout met verfresten makkelijk te combineren.

Bekijk ook:
Op jezelf wonen: dit komt er allemaal bij kijken

Ga jij liever voor een minder stoer maar toch nog altijd industriële vormgeving? Denk dan aan ronde fijne poten voor je kasten en tafels, afgeronde hoeken voor kasten, hout met een meer egale look en minder staal. Glazen stolpen of lampenkappen hebben een minder zware uitstraling dan bijvoorbeeld houten of beton-look lampenkappen. Hou over heel je woning dezelfde stoere of minder stoere stijl aan. Het toont dat jij zorgvuldig met je interieur bezig bent.

Trendwatcher

Geschreven door Linda

Trendwatcher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Recessie door coronavirus

      De grootste recessie ooit staat voor de deur

      Gedumpt op Schiphol