Elvis Presley
Saved Read later
Deel dit bericht

Hieraan stierf Elvis Presley; of toch niet?

Elvis Presley was een levende legende toen hij op het toppunt van zijn carrière de wereld aan zijn voeten had liggen. Aan het turbulente leven van de rockster kwam in 1977 een einde toen hij dood werd gevonden in het toilet van zijn villa in Graceland. De officiële doodsoorzaak was een hartaanval, maar er zijn theorieën dat de vork toch anders in de steel zit. We namen de dood van ‘The King of Rock and Roll' eens onder de loep.

Gestorven op het toilet

Elvis Presley werd op 16 augustus 1977 gevonden door Ginger Alden, de verloofde van de zanger op dat moment. Ze verklaarde tegen de politie dat hij eruit zag ‘alsof zijn lichaam was bevroren en voorover was gevallen terwijl hij op het toilet zat'. Zijn huid had paars gekleurde vlekken en zijn bloeddoorlopen ogen bevatten geen teken van leven. Nadat de zanger dood werd verklaard volgde er een lijkschouwing.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

De zanger kampte in de laatste periode van zijn leven met overgewicht, en het was een publiek geheim dat hij drugs gebruikte. De familie van Elvis wilde zijn drugsgebruik verbergen en ‘bespeelde' de artsen die hem onderzochten, alsmede de lijkschouwer. Tegen de pers werd verteld dat drugs niet de doodsoorzaak was, maar dat een hartaanval hem fataal was geworden. In een boek dat zijn bodyguards later publiceerden stond een heel ander verhaal.

Elvis Presley gebruikte drugs

In het bloed van Elvis Presley werden 14 verschillende soorten drugs gevonden, waaronder grote hoeveelheden pijnstillers. Zijn arts, George C. Nichopoulos, was de leverancier van de medicijnen. Hij werd drie jaar na het overlijden van Elvis Presley vervolgd voor het voorschrijven van teveel medicijnen aan een patiënt. Hij verklaarde dat hij de verslaving van de zanger alleen maar wilde controleren. Experts zeggen dat de hartaanval van Elvis werd veroorzaakt door een giftige cocktail van medicijnen.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Door het drugsgebruik kwam Elvis Presley kilo's aan, en kreeg te maken met suikerziekte, een hoge bloeddruk, en chronische verstopping. Door deze bijwerkingen kreeg het hart van de zanger veel te verduren, waardoor het werd verzwakt. De zanger had ook te maken met slapeloosheid. Aan het einde van zijn leven was hij nog maar een schim van het icoon dat hij op zijn toppunt was. Hij stierf op 42-jarige leeftijd. In zijn villa in Graceland is tegenwoordig een Elvis-museum gevestigd.

Lees ook: zo herken je een hartaanval.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.