in ,

Apple en Fortnite-maker Epic maken ruzie

Oorlog in de App Store!

Apple heeft Fortnite-maker Epic geband van de App Store. Inzet: heel veel geld.

Eerder deze maand werd Fortnite verwijderd uit de App Store omdat Epic met een nieuw betaalsysteem was gekomen. Dit nieuwe betaalsysteem moest voorkomen dat Epic een deel van hun winst moest afstaan aan Apple. Alle apps in de App Store van Apple moeten namelijk 30 procent commissie afstaan, en dat is veel geld. Fortnite probeerde dat systeem dus te omzeilen, maar dat werd dus beantwoord met een ban. Overigens werd Fortnite ook uit de Play Store verwijderd door Google om dezelfde reden.

Fortnite / Epic reageerde op YouTube met de bovenstaande video. Daarin wordt opgeroepen tot een opstand tegen de monopoliepositie van Apple. Het logo van Apple wordt een beetje belachelijk gemaakt, door het af te beelden as een boze leider met een worm in het hoofd. Daarnaast wordt er ook een vergelijking gemaakt met de dystopische toekomstroman van George Orwell. De boodschap is simpel; Apple is slecht en alle Fortnite-gebruikers moeten zich achter Epic scharen.

Bekijk ook:
Heb jij ook het gevoel dat je wordt gestalkt door Google?

Epic verbannen van App Store

Voor Apple was het niet genoeg om alleen Fortnite te verbannen van de App Store. Nu heeft het bedrijf het account van Epic gesloten. Hierdoor kan Epic geen nieuwe games of apps meer toevoegen aan de App Store en kunnen er ook geen updates meer worden uitgevoerd. IPhone-gebruikers die al Epic-producten op hun telefoon hadden staan, kunnen hier nog wel gebruik van maken. Maar Epic verliest hiermee dus alle mobiele Apple gebruikers (voor het moment).

Epic is overigens niet het enige bedrijf dat klaagt over het commissiebeleid van Apple. Ook bedrijven zoals Spotify, Facebook en Microsoft zijn niet tevreden over de huidige stand van zaken. Spotify heeft het voor elkaar gekregen dat de EU de macht van Apple gaat onderzoeken. Dus wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk ook:
Zien: Bekende Nederlander onthuld in Duitse The Masked Singer
Expert

Geschreven door Nick

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis Netflix kijken

Gratis Netflix kijken vanaf vandaag mogelijk

Doodgewaande man duikt na vijf jaar weer op