Apple en Fortnite-maker Epic maken ruzie 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Apple en Fortnite-maker Epic maken ruzie

Apple heeft Fortnite-maker Epic geband van de App Store. Inzet: heel veel geld.

Eerder deze maand werd Fortnite verwijderd uit de App Store omdat Epic met een nieuw betaalsysteem was gekomen. Dit nieuwe betaalsysteem moest voorkomen dat Epic een deel van hun winst moest afstaan aan Apple. Alle apps in de App Store van Apple moeten namelijk 30 procent commissie afstaan, en dat is veel geld. Fortnite probeerde dat systeem dus te omzeilen, maar dat werd dus beantwoord met een ban. Overigens werd Fortnite ook uit de Play Store verwijderd door Google om dezelfde reden.

Fortnite / Epic reageerde op YouTube met de bovenstaande video. Daarin wordt opgeroepen tot een opstand tegen de monopoliepositie van Apple. Het logo van Apple wordt een beetje belachelijk gemaakt, door het af te beelden as een boze leider met een worm in het hoofd. Daarnaast wordt er ook een vergelijking gemaakt met de dystopische toekomstroman van George Orwell. De boodschap is simpel; Apple is slecht en alle Fortnite-gebruikers moeten zich achter Epic scharen.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Epic verbannen van App Store

Voor Apple was het niet genoeg om alleen Fortnite te verbannen van de App Store. Nu heeft het bedrijf het account van Epic gesloten. Hierdoor kan Epic geen nieuwe games of apps meer toevoegen aan de App Store en kunnen er ook geen updates meer worden uitgevoerd. IPhone-gebruikers die al Epic-producten op hun telefoon hadden staan, kunnen hier nog wel gebruik van maken. Maar Epic verliest hiermee dus alle mobiele Apple gebruikers (voor het moment).

Epic is overigens niet het enige bedrijf dat klaagt over het commissiebeleid van Apple. Ook bedrijven zoals Spotify, Facebook en Microsoft zijn niet tevreden over de huidige stand van zaken. Spotify heeft het voor elkaar gekregen dat de EU de macht van Apple gaat onderzoeken. Dus wordt ongetwijfeld vervolgd.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.