Dit wist je nog niet over Adolf Hitler 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit wist je nog niet over Adolf Hitler

Adolf Hitler, wie kent hem niet? We hebben allemaal gelezen over de gruwelijke misdaden die deze dictator op zijn geweten heeft. Verdere uitleg lijkt ons dus overbodig, maar ook Adolf Hitler was uiteraard een mens. In dit artikel lees je over de mens achter de dictator, dit wist je nog niet over Adolf Hitler.

Disney-fan

De Führer was een groot Disney-fan. Sneeuwwitje was één van zijn favoriete karakters. Er gaan geruchten dat Walt Disney een nazi-aanhanger was en regelmatig bij Hitler op bezoek kwam. De dictator zou tekenles van deze wereldberoemde tekenaar hebben gekregen.

Zijn snorretje

Tijdens de Eerste Wereldoorlog kreeg Hitler de opdracht om zijn snor bij te knippen zodat het goed in zijn gasmasker zou passen. Dat dit geknipte snorretje de geschiedenis in zou gaan als het handelsmerk van Hitler had niemand toendertijd kunnen vermoeden.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Hekel aan roken

Adolf Hitler had een hekel aan sigaretten en tabak. Hij was een anti-roker die probeerde om heel Duitsland van het roken af te helpen door een rookverbod door te voeren, wat uiteindelijk mislukte. Vrienden deed hij een gouden horloge cadeau als ze bereid waren om te stoppen met roken.

Achternaam

Adolf Hitler had Adolf Schiklgruber geheten als zijn vader zijn achternaam in 1877 niet had veranderd. Adolf was een onwettige zoon van zijn moeder, Maria schiklgruber, en kreeg daarom na zijn geboorte de naam van zijn moeder.

De jood die Hitler hielp

Tijdens de jeugd van Hitler had de familie het financieel zwaar. Een Joodse arts hielp de familie kosteloos aan medicijnen. Hitler zorgde er later voor dat de arts niet in een concentratiekamp belandde en gaf hem bescherming. Hij stond bekend als ‘De Jood die Hitler hielp’. Adolf noemde hem ‘De nobele Jood’.

Man of the year

In 1938 riep Time Magazine Adolf Hitler uit tot ‘man of the year’. De wijze waarop hij het naziregime in stand hield en voor zijn volk opkwam zorgde ervoor dat hij op de cover van dit prestigieuze tijdschrift terechtkwam.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Dit wist je nog niet over Adolf Hitler 13

Dol op cake en chocolade

Hitler was dol op cake en chocolade. Voormalig dienstmeid Elisabeth Kalhammer bakte elke dag een Führer cake, die hij dan in de keuken kwam eten. Hij was ook een groot liefhebber van chocolade, ook deze lekkernij at hij dagelijks.

Dol op dieren

Hitler was een dierenvriend en was daarom ook overtuigd vegetariër. Zijn Duitse herder Blondie en hij waren onafscheidelijk. Hoewel hij veel van de hond leek te houden, gebruikte hij het dier tijdens zijn ondergang om te testen of de door hem bestelde cyanidepillen werkten.

Dit wist je nog niet over Adolf Hitler 14

Geheelonthouder

Adolf Hitler dronk geen alcohol en was geheelonthouder. Hij was van mening dat alcohol ervoor zorgt dat je concentratie verslapt, en Hitler, die graag de touwtjes stevig in handen hield, vond dat een beangstigende gedachte.

Bekijk ook:

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.