in

Belgisch parlementslid opnieuw onder vuur

Dit keer gaat het om fatshaming

emevil/123rf.com

Na een bezoekje van de politie vanwege een lockdownfeestje, ligt Dries van Langenhove opnieuw onder vuur. Ditmaal heeft hij op Twitter een 19-jarige vrouw belachelijk gemaakt om haar uiterlijk. Politici en burgers reageren met afschuw.

Dries van Langenhove Twitter

Het parlementslid is niet terughoudend als het om zijn mening gaat, dat heeft hij al vaker laten zien op Twitter. Toch is hij dit keer een stapje te ver gegaan. De twitteraarster had op een bericht van Van Langenhove gereageerd met de vraag of hij vanavond niet op een barbecue moest zitten, verwijzend naar het lockdownfeestje. Het parlementslid heeft hierop gereageerd met de melding: “Dit weekend wordt het ideaal barbecueweer. Jij daarentegen, skipt precies best een paar barbecues.” De tweet is inmiddels verwijderd.

© Twitter

Studentenclub

Naast het lockdownfeestje, kwam hij in 2018 ook al in het nieuws. Het ging toen om zijn studentenclub die racistische, seksistische en antisemitische berichten en afbeeldingen plaatste in een groepschat. In 2019 werd hij ook nog eens opgepakt voor het overtreden van de racismewet en de wapenwet. Hier loopt nog een onderzoek naar.

© Twitter
© Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sylvana Ijsselmuiden

Sylvana IJsselmuiden is dé mooiste vrouw van Nederland

Dit wist je nog niet over Adolf Hitler