Saved Read later
Deel dit bericht

Deze bizarre angsten bestaan écht!

Angsten zijn niet abnormaal, ze behoren tot het leven. We zijn allemaal wel ergens bang voor. Misschien krijg jij al kippenvel bij het idee van een spin in je buurt, misschien word je misselijk van hoogtes of misschien ben jij als de dood voor ratten? Wat je angst ook mag zijn, ik durf te wedden dat het lang niet zo vreemd zal zijn als deze angsten!

1. Bibliofobie

Bibliofobie 18

Mensen die leiden aan bibliofobie zijn bang voor boeken.  Dan heb ik het niet over angst voor een spannende thriller die zo goed geschreven is dat je bijna gelooft dat het echt gebeurt, maar wel over angst voor het boek zelf. Inderdaad, een beetje vreemd dus. En... vooral ongemakkelijk! Stel je eens voor hoe het leven op school eruit zou zien voor iemand die lijdt aan bibliofobie, brrr! 

2. Arithmofobie

Er bestaan ook mensen die bang zijn voor cijfers. Toegegeven, cijfers kunnen best akelig zijn. Denk maar eens terug aan je laatste wiskunde examen. Herinner jij je nog al die ingewikkelde formules waar je maar niet aan uitgeraakte en de nachtmerries die je er s 'nachts van kreeg? Je zou voor minder bang zijn! 

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

3. Cathisofobie

Cathisofobie 20

Je zal het maar voorhebben; Je komt thuis achter een vermoeiende dag en je benen voelen loodzwaar aan. Al wat je wilt doen is lekker uitrusten, maar je kunt niet. Waarom niet? Je lijdt aan cathisofobie en durft niet te gaan zitten. Misschien dan maar meteen in bed gaan liggen? 

4. Geumafobie

Geumafobie 21

Lekker uit eten gaan en de unieke smaak van elk gerecht in je opnemen. Heerlijk genieten van de rijkheid aan smaak die op je tong wegsmelt. Klinkt dat voor jou hemels? Voor mensen die aan geumafobie leiden klinkt dat eerder als een regelrechte hel. Waarom? Deze mensen hebben vreselijke angst van smaak. Mensen die aan geumafobie leiden eten dus enkel smaakloos voedsel. Ik weet alvast enkele plekjes waar ik ze naartoe kan sturen, en jij?

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

  5. Cherofobie

  Cherofobie 22

  Zit het je even niet mee? Kop op, het kan altijd erger! Want mensen die aan cherofobie lijden zullen nooit vrolijke momenten beleven. Of beter gezegd: ze zullen vrolijke momenten vermijden, omdat ze er doodsbang van zijn! Misschien is jouw leven toch zo erg nog niet?

  1.7k

  Log In

  Or with username:

  Forgot password?

  Forgot password?

  Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

  Your password reset link appears to be invalid or expired.

  Log in

  Privacy Policy

  Add to Collection

  No Collections

  Here you'll find all collections you've created before.