agent
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze agenten stierven in het harnas

Als je een politieagent bent dan sta je bloot aan gevaar, zo simpel is het. Je verwacht toch om elke avond thuis te komen, zoals iedereen na een werkdag. Je wilt je kind welterusten wensen en je wederhelft vertellen dat je van hem of haar houdt voordat je gaat slapen. Maar de politieagenten in dit artikel kwamen niet meer thuis. Deze agenten stierven in het harnas.

Gabriëlle Cevat

Op 9 juli 2008 schoot Franklin F de 28 jarige politieagente Gabriëlle Cevat dood. Franklin F was die avond stomdronken en gewapend met een vuurwapen naar het huis van zijn ex-schoonouders gereden. Daar joeg hij twee kogels door de voordeur en ging ervandoor. Toen hij slingerend naar het huis van zijn ex-vriendin reed passeerde hij Gabriëlle, die onderweg was naar het politiebureau voor een nachtdienst. Nadat ze hem had achtervolgd parkeerde ze haar auto naast die van Franklin F, voor het huis van zijn ex. Toen ze beide uit de auto waren gestapt schoot Franklin F haar meteen een kogel door het hoofd. De dader is inmiddels veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Dick Haveman

Op 13 april 2011 eindigde het leven van politieagent Dick Haveman. Op de bewuste dag sloeg dader Alasam S eerst de hersens van zijn ex-vriendin Renske Hekman in. Daarna liep hij bij het treinstation van Baflo Dick Haveman tegen het lijf, deze was inmiddels al op zoek naar de verdachte van de moord op Renske. Toen het tot een schermutseling kwam schopte Alasam S het dienstwapen van Haveman uit zijn handen, kreeg het te pakken en schoot de politieagent in zijn mond en borst. Hij stierf ter plekke. Hierna schoot de verdachte twee keer op omstanders, waarvan er één gewond raakte. Na een vuurgevecht met de politie kon Alasam S worden ingerekend. Hij is inmiddels veroordeeld tot levenslang.

Mario Prosperi

De 36 jarige agent Mario Prosperi had een zware nacht voor de boeg. Tijdens de jaarwisseling is het altijd extra druk voor de hulpdiensten, dus ook in 2017 in Den Haag. Toen Mario en twee collega’s een brandje zagen gingen zetten ze hun bestelbus langs de kant om deze te blussen. Door de rookontwikkeling tijdens het blussen was er weinig zicht op de weg. Toen Mario de straat over wilde steken werd hij geschept door een automobiliste. Hij heeft nog een week in coma gelegen, maar stierf uiteindelijk toch in het ziekenhuis. De bestuurster van de auto werd geen strafbaar feit verweten.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Jan Wind

Op 30 september 2004 werd politieagent Jan Wind in de binnenstad van Enschede doodgeschoten. De dader, Rudi B, werd op het vermoeden van het bezit van harddrugs gecontroleerd door Jan Wind. Rudi B, een geboren Duitser, liet zich niet fouilleren en pakte een vuurwapen waarmee hij de politieagent om het leven bracht. De dader schoot op een schoolplein een hoofdagent door het hoofd, maar wonderbaarlijk genoeg overleefde deze de aanslag. Rudi B werd met behulp van politiehonden overmeesterd. Hij zit een gevangenisstraf van 20 jaar uit.

Bekijk ook:

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.